VARETEKTFENGSLET: Politilederen Eirik Jensen er varetektfengslet, mistenkt for korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VARETEKTFENGSLET: Politilederen Eirik Jensen er varetektfengslet, mistenkt for korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Eirik Jensen anker ikke fengslingskjennelse

Etter at han var i avhør hos Spesialenheten for politisaker i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser korrupsjonssiktede Eirik Jensens advokat Jens-Ove Hagen til NTB. Han legger imidlertid til at dette ikke er en endelig beslutning.

- Det er fremdeles en uke til ankefristen går ut, så dette kan endre seg. Under avhøret i går ba vi Spesialenheten gjennomføre flere etterforskningsskritt, sier Hagen.

Hemmelig Han sier det ikke kom noe fram under avhøret i går som ga forsvareren tilstrekkelig grunnlag for å anke fengslingen av den erfarne politimannen.

Jensen er mistenkt for grov korrupsjon i forbindelse med opprullingen av et omfattende narkotikanettverk i Oslo og Bærum. Han ble i forrige uke varetektsfengselet i fire uker, men har to ukers frist til å anke avgjørelsen.

Den 56 år gamle politilederen som har vært en del av politimesterens strategiske stab, skal ikke ha fått noe innsyn i hva som er kommet fram om hans angivelige kunnskap om hasjsmugling i regi av den 47 år gamle investoren Gjermund Cappelen.

Hele saken er omfattet av et betydelig hemmelighold fra politiets side, og den siktede politimannen er bare blitt gjort kjent med små biter av etterforskningen.

Treg - Det er ikke noe grunnlag for oss til å anke fengslingskjennelsen. Framdriften er veldig treg, det går veldig sakte. Vi har fått presentert bare en brøkdel av hva politiet sitter på, og det er alt for lite til å skape tilstrekkelig balanse i en anke, sier Hagen.

Under avhøret i går stilte Jensen seg helt uforstående til beskyldningene. Svært mye av etterforskningen er hemmelig. Forsvarer Hagen har akseptert å få innsyn, men kan ikke fortelle klienten hvilke opplysninger han har.

Spesialenheten for politisaken ville mandag ikke si noe om hva de vil foreta seg videre i etterforskningen etter avhøret av Jensen.

(NTB)

ADVOKAT: 
Jens-Ove Hagen som er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ADVOKAT: Jens-Ove Hagen som er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer