Eirik Jensen-avgjørelsen blir kjent i dag

Klokka 12 i dag får Eirik Jensens advokater vite om den narkotika- og korrupsjonssiktede politimannen blir tiltalt eller om saken henlegges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker, Guro Glærum Kleppe, møter på advokatene Arild Holden og John Christian Eldens kontor i Oslo klokken 12 mandag for å viderebringe Riksadvokatens avgjørelse.

Møtet er i skrivende stund noe forsinket.

- Vi vil være tilgjengelig for spørsmål fra pressen når vi har forsikret oss om at avgjørelsen er gjort kjent for partene, sier sjef for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til NTB.

Riksadvokatens avgjørelse ble oversendt til Spesialenheten sist fredag.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar 2014 og løslatt fra varetekt 30. mai samme år. Den erfarne politimannen ble først siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en svært omfattende narkotikasak med den hasjdømte bærumsmannen Gjermund Cappelen i spissen.

Cappelen har forklart at Jensen bisto ham med hasjsmugling i flere år. 16. oktober 2014 ble siktelsen mot Jensen utvidet til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Etterforskningen av saken ble avsluttet i månedsskiftet august/september i fjor høst. 19. oktober sendte Spesialenheten for politisaker sin innstilling til Riksadvokaten etter å ha brukt halvannen måned på å gjennomgå etterforskningsmaterialet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer