Eirik Jensen fengsles i fire nye uker

- Mistanken er ikke svekket siden pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagens rettsmøte om forlenget varetektsfengsling av den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (56) i Oslo tingrett endte med at Jensen varetektsfengsles i fire nye uker, med brev og besøksforbud.

Det går fram av fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett. Dermed vant Spesialenheten for politisaker fram med sin påstand. Jensen nekter straffskyld og krevde seg løslatt.

- Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for grov korrupsjon. Mistanken er ikke svekket siden pågripelsen, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.

- Tidlig i etterforskningen Hun ønsker å varetektsfengsle Jensen i fire nye uker med brev, besøk- og medieforbud hovedsakelig med grunnlag i bevisforspillelsesfare. Spesialenheten krever ikke denne gangen isolasjon for politioverbetjenten.

- Vi er tidlig i etterforskningen, sier Øyen, som ikke vil anslå hvor lang tid etterforskningen vil ta, men åpner for at den vil ta lang tid:

- Vi ser på saken som omfattende og vi anser det nå som tidlig i etterforskningen, sier hun.

Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen, som i går fikk en bunke nye dokumenter fra spesialenheten, sier han mener det bør kunne være mulig å fullføre tidligere.

- Jeg hørte aktor si at etterforskningen er i en innledende fase. Jeg er ikke umiddelbart enig i det, og mener etterforskningen ikke nødvendigvis trenger å ta så lang tid. Men det får være opp til spesialenheten, sier Hagen til Dagbladet.

- Parerer Hagen mener mistanken mot Jensen ikke er blitt styrket i løpet av de fire ukene han til nå har sittet i varetekt.

- Han er blitt avhørt en rekke ganger, og fått konfronterende opplysninger, som han har fått anledning til å parere og forklare seg om, sier Hagen.

BEGJÆRTE FIRE NYE UKER: Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker mener Eirik Jensen skal varetektsfengsles i fire nye uker.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BEGJÆRTE FIRE NYE UKER: Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker mener Eirik Jensen skal varetektsfengsles i fire nye uker. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Hagen sier hans klient ikke har det bra i det hele tatt i varetekt.

- Han erklærer seg akkurat like uskyldig som tidligere, med samme styrke og med de samme argumentene, sier Hagen.

- Uriktig Blant bevisene mot Jensen spesialenheten etterforsker er påstandene fra den selverklærte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen (47).

Han har overfor spesialenheten hevdet at han har smuglet tonnevis med hasj til Norge i årenes løp med bistand fra politimannen Jensen og at Jensen skal ha tjent millioner på dette. Jensen avviser beskyldningene, ifølge sin advokat.

Øyen i spesialenheten ønsker ikke å kommentere detaljer i saken. Hun ønsker heller ikke å korrigere eventuelle feil eller unøyaktigheter fra mediene eller noe av hva det som har blitt omtalt i saken.

- Vi ønsker verken å bekrefte eller avkrefte det som står skrevet i mediene fordi vi driver vår egen etterforskning. Det vil bli uriktig å kommentere det som står, sier hun.

NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer