FENGSLET I FIRE NYE UKER: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen ble varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll, samt medieforbud av Oslo tingrett i dag. Foto: Marius Gulliksrud
FENGSLET I FIRE NYE UKER: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen ble varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll, samt medieforbud av Oslo tingrett i dag. Foto: Marius GulliksrudVis mer

Eirik Jensen fengslet i fire nye uker

Har Oslo tingrett bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett har bestemt at den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen skal varetektsfengsles i fire nye uker.

Jensen undergis medieforbud og brev- og besøkskontroll i hele perioden. Dermed fikk Spesialenheten for politisaker gjennomslag for sin begjæring om forlenget varetektsfengsel av Eirik Jensen.

Jensen nekter straffskyld og krevde seg løslatt.

- Vi anser det fremdeles som tidlig i etterforskningen og at det vil ta tid. Vi mener ikke mistanken mot siktede er svekket i løpet av de de fire siste ukene, sa etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet tidligere i dag.

Hun opplyste at det er gjennomført over 60 vitneavhør i saken, men at det vil bli flere avhør.

Jensen møtte i retten i dag for første gang siden pågripelsen 24. februar.

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen mener mistanken er svekket. Politimesteren i Oslo har opphevet Jensens taushetsplikt, slik at han kan forklare seg fritt om sitt yrke i Oslo-politiet. Det var også hovedgrunnen til at 56-åringen møtte i Oslo tingrett i dag.

- Han ønsket å møte dommeren og få forklare seg fritt, sier Hagen.

Eirik Jensen ønsket ikke å la seg fotografere i retten i dag. Hans forsvarer begrunner dette med at situasjonen han er i under rettsmøtet er en situasjon han er i mot sin vilje.

- Han gjentar så sterkt han kan at han er uskyldig, da ønsker han ikke å bli fotografert i en slik situasjon som dette, sier Hagen som likevel tror Jensen følte en viss lettelse over å få forklare seg for retten i dag.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.