Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eirik Jensen fikk medhold i retten

Den tidligere politisjefen får tilgang til penger som Spesialenheten har tatt beslag i. Pengene er inntekt for bøker han har skrevet.

STORE VERDIER: Eirik Jensen, som er dømt til 21 års fengsel, fikk medhold i retten på fredag. Nå får han tilgang til penger Spesialenheten tok beslag i ifjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORE VERDIER: Eirik Jensen, som er dømt til 21 års fengsel, fikk medhold i retten på fredag. Nå får han tilgang til penger Spesialenheten tok beslag i ifjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere politisjefen, Eirik Jensen, ble 18. september ifjor dømt til 21 års fengsel for medvirkning til innførsel av hasj, grov korrupsjon og flere brudd på våpenloven.

Jensen nektet straffskyld anket dommen. Saken er ventet å komme opp etter sommeren i år.

Eirik Jensen og Spesialenheten møttes fredag i retten, fordi den korrupsjonsdømte politimannen vil ha tilbake penger Spesialenheten har tatt hefte i. Dette gjelder blant inntekter for bøker Jensen har skrevet for Kagge forlag, skriver NRK.

I en kjennelse avsagt i Oslo tingrett får Jensen medhold i at Spesialenhetens hefte i den korrupsjonsdømte politimannens verdier må oppheves, skriver kanalen.

- Vi er fornøyd. Kjennelsen betyr at sparepenger og lønnsmidler blir utlevert Jensen, sier Jensens forsvarer, Arild Holden til Dagbladet.

Til NRK sier Jensens forsvarer det er snakk om verdier for over én million kroner, deriblant inntekter fra boksalg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!