Eirik Jensen i retten for å få tilbake beslaglagte verdier

Eirik Jensen og Spesialenheten møttes fredag i retten for å avgjøre om den korrupsjonsdømte ekspolitimannen får tilbake beslaglagte verdier.

MØTTE I RETTEN: Eirik Jensen forklarte seg i retten i dag - og ønsker å disponere penger som er beslaglagt. Her fra korrupsjons-og narkosaken i Oslo tingrett. Foto: Andreas Lekang
MØTTE I RETTEN: Eirik Jensen forklarte seg i retten i dag - og ønsker å disponere penger som er beslaglagt. Her fra korrupsjons-og narkosaken i Oslo tingrett. Foto: Andreas LekangVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen kjemper med Spesialenheten om beslaglagte verdier, deriblant fremtidige bokinntekter, skriver NRK.

Fredag deltok Spesialenheten for politisakers assisterende sjef Guro Glærum Kleppe rettsmøtet med Eirik Jensen og hans forsvarer Arild Holden.

– Jensen avga en forklaring for retten. Han la vekt på sin situasjon i dag. Han ønsker å disponere de pengene han har tjent på ærlig vis. Vitterlig har ikke dette noe med kriminalitet å gjøre. Dette er legalt så det holder, sier Holden.

Spesialenheten har tatt heft i Jensens verdier og mener han var skyldig i heleri for over to millioner kroner, men retten fant det bevist at summen var litt over 660 000 kroner. Holden ber om at det fremtidige heftet begrenses til beløpet, i samsvar med dommen.

– Alt ut over dette må han få utbetalt, sier Holden.

I 2014 ble politioverbetjent Jensen pågrepet i Oslo politihus og siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon. 18. september 2017 ble han dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirkning til hasjimport og våpenlovbrudd. Gjermund Cappelen ble i samme sak dømt til 15 års fengsel for hasjinnførsel og grov korrupsjon, samt inndragning av 825 millioner kroner.

Dommen mot Jensen og Cappelen er ikke rettskraftige.

Jensen og Cappelen har begge anket dommen, og ankeforhandlingen er berammet i Borgarting lagmannsrett 28. august og antas å vare i 20 uker, eller 80 rettsdager, til og med 1. februar 2019.

(NTB)