Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Eirik Jensen kalt «jævla svin» da han forlot rettslokalet

- Han har truet meg i mange år, sier Eirik Jensen.

PÅ VEI UT: Eirik Jensen og kjæresten Ragna Lise Vikre (t.h.) forlater retten etter første dag. Utenfor rettslokalet ble Jensen kalt «jævla svin». Video: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensen gikk like før 14.30 i dag ut hovedinngangen i Oslo tinghus etter første dag i rettssaken mot ham.

Der ble Jensen møtt med et tilrop fra en mann utenfor rettslokalet.

«Jævla svin» kom det fra mannen da Jensen gikk forbi med sin samboer.

- Truet meg gjennom mange år

DAG 1: Dagbladets kommentator Martine Aurdal om første dag av rettssaken mot Jensen og Cappelen. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer

Dagbladet var til stede da Jensen fikk kommentaren etter seg. På spørsmål fra Nettavisen, sier Jensen at han tidligere har pågrepet mannen.

- Han er ikke den første som sier slikt. Jeg har pågrepet ham tidligere og han satt og truet meg gjennom mange år og inni salen, sier Jensen til Nettavisen.

Mannen som kom med kommentaren, som skal være straffedømt, sier følgende til avisa.

- Han er et jævla svin! Det han får nå fortjener han. Men jeg vil ikke si mer til media.

En person bortvist

Jensens forsvarer John Christian Elden, sier til Dagbladet at han er blitt orientert av politiet om en bortvisning fra sikkerhetskontrollen i tingretten i dag.

RETTSSAKEN: Rettssaken mot Gjermund Cappelen og tidligere politioverbetjent Eirik Jensen startet i dag, 9. januar. Her er tiltalen mot Jensen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Politiet har fortalt at de bortviste en person fra sikkerhetskontrollen. Formelt fordi han er straffedømt de siste fem åra. Dette skal være en av de som har utsatt Jensen for en del trusler, sier Elden til Dagbladet.

- Jeg vet ikke om det var samme personen eller ikke som konfronterte Jensen utenfor rettssalen, jeg er bare blitt informert via pressen. Jeg vet at politiet bortviste en person tidligere i dag. Det er mange i det kriminelle miljøet som gjerne vil at Jensen skal bli dømt og satt bort.

Ifølge VG skal personen som ble bortvist fra sikkerhetskontrollen være en dømt dobbeltdrapsmann. 55-åringen er dømt for drap i 1992 og i 2001. Ifølge Jensens forsvarere skal også denne mannen ha kommet med trusler mot Jensen. Det skal imidlertid ikke være samme mann som kom med slengbemerkningen mot Jensen utenfor tingretten.

- Har Jensen registrert situasjonene selv i dag?

RETTSSAKEN: Påtalemyndighetene arbeider for å finne et betydelig større beløp enn de ti millionene som er beslaglagt fra Gjermund Cappelen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, det vet han godt, og det er en grunn til at han har hemmelig adresse. Han har fått bort mange kriminelle fra gata, sier Elden.

Jensen har i flere år levd med trusler fra ulike kriminelle miljøer.

Under rettssaken, som startet i dag, er det strengt vakthold og sikkerhetsregime. Væpnet politi vokter rettssalen, og alle som skal inn i sal 250 i Oslo tingrett må gjennom en metalldetektor, samtidig som alle personlige eiendeler blir gjennomsøkt.