Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eirik Jensen og hasjsiktet investor hadde kontakt

Det bekrefter investorens advokat overfor Dagbladet i kveld.

KORRUPSJONSSIKTET: Politileder Eirik Jensen (56) sitter for tida varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
KORRUPSJONSSIKTET: Politileder Eirik Jensen (56) sitter for tida varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) hadde kontakt med den hovedsiktede Bærums-mannen (47) i den store hasjsaken som settes i forbindelse med politioverbetjenten. Det bekrefter 47-åringens forsvarer Benedict de Vibe i kveld.

- Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt mellom min klient og Jensen, men kan ikke gå inn på hva kontakten besto i, sier de Vibe til Dagbladet.

Han avviser imidlertid at 47-åringen skal ha vært Jensens informant.

I isolasjon Etter det Dagbladet erfarer, har Asker og Bærum politidistrikt i årevis mistenkt 47-åringen fra Bærum for narkotikakriminalitet, men mener de gjentatte ganger har støtt på påfallende vanskeligheter i etterforskningen av investoren.

- Mange har lurt på hvordan han selv klarte å holde seg under politiets radar så lenge, med tanke på det nivået han har operert i, sier en kilde med bånd til gjengmiljøene til Dagbladet.

Jensen, en av Norges mest respekterte politiledere, sitter varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Ifølge TV 2 er grunnlaget for siktelsen at han i flere år skal ha lekket taushetsbelagte opplysninger til det aktuelle miljøet i Bærum, i bytte mot blant annet betydelige pengebeløp.

Dagbladet får bekreftet disse påstandene fra kilder med kunnskap om etterforskningen. Selv nekter politioverbetjenten straffskyld i saken, og har det svært tungt, ifølge sin forsvarer Jens-Ove Hagen.

- Han sliter med å være isolert og med at han ikke har oversikt over beskyldningene som er framsatt. Han grubler på om noen har satt ham i klisteret, og hva motivet måtte være, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen bekrefter at Jensen ikke hadde noen offisiell rolle i etterforskningen av Bærums-nettverket.

Tilsto Like før jul slo politiet til og pågrep Bærums-mannen, hans kone og ytterligere fire menn. Han har tilstått befatning med nær 90 kilo hasj og 2 millioner kroner i kontanter, og sitter fremdeles i varetekt.

I den svært kortfattede siktelsen mot Jensen fra Spesialenheten for politisaker framgår det at det er under kontakt med 47-åringen at korrupsjonen skal ha skjedd. Nå har investoren vært i flere avhør med Spesialenheten, der han har forklart seg om kontakten med Jensen, bekrefter forsvarer de Vibe.

- Mer kan jeg ikke si, av hensyn til etterforskningen, sier advokaten i kveld.

Han avviser at klienten har inngått en avtale med politiet i saken.

Kritisk de Vibe er sterkt kritisk til at politiet har kontakt med kriminelle.

- Et slikt samarbeid er et anslag mot rettsstaten. Folk må kunne være sikre på at politiet er renhårige, sier advokaten.

- Hvem kan vite hvor mange tidligere saker som er blitt påvirket av dette? spør han retorisk.

KRITISK: Den hasjsiktede Bærums-mannens forsvarer Benedict de Vibe er sterkt kritisk til at politiet samarbeider med kriminelle, som Jensen har gjort med hans klient. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
KRITISK: Den hasjsiktede Bærums-mannens forsvarer Benedict de Vibe er sterkt kritisk til at politiet samarbeider med kriminelle, som Jensen har gjort med hans klient. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hele Norges coronakart