FØRSTE DAG: - Man blir preget av stunden, sier Eirik Jensen på vei inn i rettssalen før ankesakens første dag. Reporter: Sindre Meldalen / Video: Nina Hansen Vis mer

Ankesaken mot Jensen og Cappelen:

Eirik Jensen rett før ankesaken starter: - Jeg var ikke mentalt til stede i forrige runde

Den tiltalte tidligere polititoppen er klar for «siste runde».

Rett før kl. 08.00 gikk Eirik Jensen inn i tinghuset i Oslo, sammen med sin samboer Ragna Lise Vikre, før rettssaken mot ham og Gjermund Cappelen begynner i dag kl. 09.00.

På vei inn til retten sa Jensen til Dagbladet at han var klar for den avgjørende runden i saken.

- Jeg er spent. Det er som flere har sagt at dette er siste runde, og det gjør at man blir litt preget av stunden.

- Hvordan har du forberedt deg?

- Jeg mener vi har forberedt oss godt.

- Er du bedre forberedt denne gangen?

- Ja. Jeg har lest saksdokumenter, det hadde jeg ikke i forrige runde. Det bar vel min opptreden preg av. Og jeg var ikke mentalt til stede. Den situasjonen med pågripelse, varetekt og mediastyr, har vært uhyre tungt.

- Du mener saken vil komme i et annet lyst nå, hva mener du med det?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Samboeren mener også at Jensen er bedre forberedt nå.

- Jeg ser fram til saken. Eirik skal inn nå og kjempe for livet sitt de neste månedene. Jeg mener han er i bedre psykisk forfatning nå. Han var ikke i særlig god form i tingretten, det mener jeg er vesentlig bedre denne gangen, sier Vikre til Dagbladet.

Jensen ble dømt til 21 års fengsel i tingretten, og anket dommen. I dag starter ankesaken, som formelt går under Borgarting lagmannsrett, men som vil avholdes på samme sted som sist, i sal 250 i Oslo tinghus.

Følg Jensen-saken og få alle oppdateringer fra retten her.

GAMMEL ORDNING: Ti ikke-jurister skal etter fem måneder i retten avgjøre Eirik Jensens skyld. Han anket dommen fra Oslo tingrett på 21 år for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Dette blir den siste folkejuryen i Norges historie. Video: NTB Scanpix / Dagbladet. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer