Eirik Jensen-saken er ferdig etterforsket

Riksadvokaten avgjør om Jensen skal tiltales.

FERDIG ETTERFORSKET: Spesialenheten for politisaker er ferdig med etterforskningen av korrupsjonssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Riksadvokaten avgjør om Jensen skal tiltales. Det kan ta tid. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FERDIG ETTERFORSKET: Spesialenheten for politisaker er ferdig med etterforskningen av korrupsjonssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Riksadvokaten avgjør om Jensen skal tiltales. Det kan ta tid. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker er ferdig med etterforskningen av korrupsjonssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Riksadvokaten avgjør om Jensen skal tiltales.

Det vil fortsatt ta tid før en eventuell tiltale foreligger, sier leder for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, til NTB.

Etterforskerne i Spesialenheten sendte onsdag sin innstilling til ledelsen, som nå skal gjennomgå hele materialet og sende sin innstilling til Riksadvokaten.

- Det er svært omfattende, og det vil ta minst en måned, sier Presthus.

Opp til Riksadvokaten Når han er ferdig med sin gjennomgang, blir saken sendt videre til Riksadvokaten, som skal avgjøre om det skal tas ut tiltale eller om saken skal henlegges.

- Siktelsen som etterforskningsavdelingen har tatt ut, gjelder så alvorlige forhold at det å ta ut tiltale ligger hos Riksadvokaten. Det vil også være opp til ham eventuelt å henlegge saken, sier Presthus, som ikke ønsker å si noe om hva etterforskerne i saken har innstilt på.

Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon og grov narkotikakriminalitet i forbindelse med saken mot narkotikatiltalte Gjermund Cappelen.

Rettssaken mot Cappelen starter senere i september, og det er satt av seks uker til saken. En eventuell tiltale mot Jensen vil neppe være klar innen rettssaken er over.

Langvarig forhold Presthus forklarer årsaken til at etterforskningen mot Jensen har tatt så lang tid, med at materialet har vært svært omfattende.

- Det har blant annet blitt reist spørsmål ved Jensens forhold til Cappelen, et forhold som strekker seg over en veldig lang tidsperiode, og som var det som ga grunnlag for mistanke i saken, sier Presthus.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram