Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Eirik Jensen tatt på senga. Spesialenheten tar beslag i hans framtidige bokinntekter

- Dette visste ikke Jensen, sier hans forsvarer John Christian Elden.

TATT BESLAG: Spesialenheten har tatt beslag i store deler av Eirik Jensens eiendeler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TATT BESLAG: Spesialenheten har tatt beslag i store deler av Eirik Jensens eiendeler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensens (59) forbruk og kontantstrømmer er meget sentrale i Spesialenhetens etterforskning av den tidligere politilederen.

Spesialenheten mener Jensen har mottatt minst 2,1 millioner kroner av Gjermund Cappelen for å ha hjulpet med innførselen av 13,9 tonn hasj. Jensen nekter straffskyld.

Under Spesialenhetens innledningsforedrag i dag, fortalte Guro Glærum Kleppe at det er tatt beslag i en rekke av Jensens eiendeler.

Gjermund Cappelen og Eirik Jensen nektet å hilse da de møtte hverandre for første gang på tre år i Oslo tinghus. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer

Det er tatt hefte i Jensens bolig, bankinnskudd og en utbetaling fra Oslo politidistrikt, opplyser Kleppe.

- Dette visste ikke Jensen

Hun sier de også har tatt hefte i et beløp i framtidige utbetalinger fra Kagge Forlag, som har publisert Jensens bøker «På innsiden» og «Attentatet».

Både Jensen og forsvarerne John Christian Elden og Arild Holden så veldig overrasket ut da Kleppe opplyste om dette.

- Dette visste ikke Jensen, sier John Christian Elden til Dagbladet.

- Når fikk han vite det?

- Det fikk han vite i innledningsforedraget til Spesialenheten i dag.

- Det er ikke overraskende at de har tatt beslag i nåværende bolig. At de har tatt heftelse i framtidige inntekter fra forlaget er overraskende, sier Elden.

Det var i desember i fjor Spesialenheten fikk en kjennelse på heftelser i de framtidige inntektene, skriver Aftenposten. Elden opplyser til avisa at heftelsene utgjør cirka 300 000 kroner.

Fant ikke spor

Jensens andre forsvarer Arild Holden sier til Dagbladet at han har sett begjæringen fra Spesialenheten om heftelse i de framtidige inntektene.

PÅ VEI UT: Eirik Jensen og kjæresten Ragna Lise Vikre (t.h.) forlater retten etter første dag. Utenfor rettslokalet ble Jensen kalt «jævla svin». Video: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer

VG skrev i november at Spesialenheten ikke fant spor etter utbetalingene fra forlaget da de endevendte Jensens bankkontoer. Oslo tingrett påla imidlertid Kagge forlag å utlevere opplysninger om utbetalinger.

Spesialenheten mener Jensen har hatt en betydelig kontantøkonomi og at han har hatt et stort overforbruk i forhold til hva de mener han kan ha anskaffet seg av lovlige midler.

- Overforbruk på 1,4 millioner

Spesialenheten mener de kan bevise at Jensen hadde et overforbruk på 1,4 millioner kroner, og at pengene skal stamme fra bestikkelser fra Cappelen.

John Christian Elden mener Spesialenheten opererer med for mange gjennomsnittsberegninger framfor å se på Jensens konkrete forbruk.

- Når vi regner på hans forbruk, så går regnskapet i null, sier Elden.

RETTSSAKEN: Påtalemyndighetene arbeider for å finne et betydelig større beløp enn de ti millionene som er beslaglagt fra Gjermund Cappelen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Spesialenheten har foretatt en grundig økonomietterforskning. Den vil bli redegjort for under bevisførselen i retten, sier Guro Kleppe i Spesialenheten til Dagbladet.

Elden sier til Dagbladet at han har brukt statsautorisert revisor Helge Bettmo til å gjennomgå Jensens økonomi. Elden opplyser at Bettmo eventuelt skal finne flere bevis for at Jensens forbruk går i null.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling