<strong>DØMT:</strong> Eirik Jensen får 21 års fengsel. - Det er beinhardt, sier han til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DØMT: Eirik Jensen får 21 års fengsel. - Det er beinhardt, sier han til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Eirik Jensen

Eirik Jensen til Dagbladet: - Det er beinhardt. Det er ikke noe mer å si

Jensen kraftig uenig i den knusende dommen som gir ham lovens strengeste straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er beinhardt. Det er ikke noe mer å si om det, sier Eirik Jensen til Dagbladet.

Dagbladet møtte den tidligere politilederen utenfor tinghuset rett etter at den knusende dommen mot ham var avsagt. Han er dømt til 21 års fengsel, og Oslo tingrett slår fast at forklaringen hans på helt sentrale punkter er oppkonstruert og uten troverdighet.

Han hadde på forhånd varslet at han ville anke en fellende dom. I retten i ettermiddag tok han betenkningstid.

- Vi må få summa oss. Jeg må få roet meg, og så høre med Elden og Holden (forsvareren hans, journ.anm.) etter hvert, sier Jensen, som ikke ønsker å kommentere dommen utover det.

- 99,9 prosent sjanse for lagmannsretten

Den tidligere politioverbetjenten Eirik Jensen (60) ble i dag dømt til lovens strengeste straff og gikk rett ut av rettssalen etter at dommen ble avsagt.

21 ÅR: Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, sier at det ligger i kortene at de kommer til å anke dommen på 21 års fengsel. Video: NTB Scanpix Vis mer

Jensen ble i Oslo tingrett funnet skyldig i medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj under særdeles skjerpende omstendigheter, i tråd med tiltalen. Retten finner også Jensen skyldig i grov korrupsjon og finner det bevist utover enhver rimelig tvil at Jensen har mottatt til sammen 667 800 kroner i korrupsjonspenger av hasjbaronen Gjermund Cappelen (50).

Jensen forsvarer John Christian Elden ble stående igjen for å svare på spørsmål fra det store pressekorpset.

Han sier det ligger i kortene at saken ankes innen fristen, og at de skal se på det i ro og fred.

FÅR DOMMEN: Eirik Jensen ankom sal 250 i Oslo tingrett 09.22 i dag tidlig. Han får i dag dommen mot seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Video: NTB Scanpix. Vis mer

- Hvordan vurderer du sjansen for at denne saken havnet i lagmannsretten?

- Et sted mellom 99,9 og 100 prosent, sier Elden til Dagbladet.

- Etter min oppfatning er ikke bevisene gode nok. De har lagt sammen noen bevis og kommet til en konklusjon, sier Elden til Dagbladet.

- Står bak forklaringen

De er kraftig uenige i dommen. Jensen ble dømt på alle alvorlige punkter i tiltalen, og tingretten avfeide hele Jensens forklaring om at han ikke visste at Cappelen var en av Norges største hasjsmuglere, at deres forhold bare var kilde- og informantkontakt og at han ikke har mottatt en krone fra Bærums-mannen

Jensen tok betenkningstid etter at dommen ble lest opp i Oslo tingrett. Han og forsvarerteamet vil nå bruke ankefristen på 14 dager til å lese dommen. Deretter blir det aller mest sannsynlig en anke til lagmannsretten.

- Eirik Jensen står hundre prosent på forklaringen han har gitt, og vil gi den samme dersom dennes saken havner i lagmannsretten, sier Elden like etter rettsmøtet er ferdig.

- For mye vekt på Cappelen-forklaring

Han er skeptisk til tingrettens definisjon av passiv medvirkning, og mener den da bør ramme alle politifolk som har vitnet i tingretten og sagt de visste om Cappelens virksomhet uten å stoppe ham.

DØMMES: Tingrettsdommer Kim Heger leser nå opp rettens vurderinger rundt tiltalte Eirik Jensen. Jensen funnet skyldig i medvirkning til narkotikasmugling. Hvilken straff Jensen dømmes til kommer senere i dag. Video: NTB Scanpix. Vis mer

- Retten har ikke lagt vekt på Cappelens forklaring. De har brukt den der den ble underbygget av andre bevis. På selvstendig grunnlag er den verdiløs, men vi mener de har gitt Cappelens forklaring for mye vekt når den er støttebevis. Den er heller ikke det, sier Elden.

- Han er ikke fornøyd med denne dommen og han håpet på et annet resultat. Vi tapte i denne gang slaget, men vi håper vi skal vinne krigen. Jensen reiser nå hjem og forbereder seg på en ankesak. Det er en omfattende dom, og det er mange knagger vi kan henge det på i en ankesak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer