Eirik Jensen tiltalt for innførsel av 13,9 tonn hasj siden 2004

Hasjdømte Gjermund Cappelen er medtiltalt for narkotikakriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Riksadvokaten har avgjort at den tidligere polititoppen Eirik Jensen skal tiltales for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Han er tiltalt for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj i perioden 2004 til 2013. Han er også tiltalt for å ha tatt i mot verdier for 2,1 millioner kroner.

Jensen nekter straffskyld, og hans forsvarer Arild Holden sa i dag at klienten ser fram til å forsvare seg i retten. Arild Holden sier han er profesjonelt forundret over tiltalen og omtaler den som «frisk».- Vi mener det er klare svakheter i saken, sa Holden.

• Les hele tiltalen her

Det er hasjdømte Gjermund Cappelen sin forklaring har vært sentral for etterforskningen av Jensen. Cappelen er tiltalt for innførsel av 16,2 tonn hasj, og Cappelens forsvarer Benedict de Vibe sier han ikke er overrasket over tiltalen.

- Dette er ikke overraskende. Det er en forskjell når det gjelder narkotikaforholdet mellom de to, for Cappelen starter saken i 1993, mens for Jensens del i 2004. Det er hva de mener å kunne ha tilfredsstillende bevis i tillegg til Cappelens forklaring, sier de Vibe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer