MØTER I RETTEN I MORGEN:  Eirik Jensen vil selv møte i fengslingsmøtet i Oslo tingrett i morgen.  Foto Marius Gulliksrud
MØTER I RETTEN I MORGEN: Eirik Jensen vil selv møte i fengslingsmøtet i Oslo tingrett i morgen. Foto Marius GulliksrudVis mer

Eirik Jensen vil forklare seg for åpne dører - Spesialenheten nekter

Nytt fengslingsmøte for polititoppen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrupsjonssiktede Eirik Jensen framstilles for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 10 i morgen. Spesialenheten for politisaker vil be om fortsatt fengsling i fire nye uker.

Eirik Jensen nekter å ha gjort seg skyldig i korrupsjon, og vil begjære seg løslatt.

- Han vil begjære seg løslatt, og jeg støtter begjæringen, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen.

I motsetning til ved de foregående rettsmøtene i saken, vil polititoppen selv være til stede under møtet i morgen.

- Han føler nå at tiden er kommet til å ta opp kampen også ved sin fysiske tilstedeværelse, og ved å gi sin forklaring direkte overfor dommeren. Hovedregelen er jo at siktede selv er til stede under fengslingsmøter som behandler fengslingsdelen i saken, sier Hagen.

Krever åpne dører Hagen vil også kreve at saken skal gå for åpne dører, slik at blant annet pressen kan være til stede under behandlingen.

- Vi mener at saken er overmoden for at offentligheten skal kunne få innsyn i prosessene. Jeg vil motsette meg lukkede dører slik jeg har gjort ved de siste rettsmøtene, sier han.

Eirik Jensen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 24. februar i år. Han har hele tiden hatt brev- og besøksforbud, og har ikke innsyn i politiets dokuemter i saken.

Først i avhør 10. april ble Jensen fritatt fra den spesielle taushetsplikten han har vært underlagt på grunn av sin spesielle stilling i politiet.
Dette, i tillegg til de at han ikke har innsyn i politiets dokumenter, har ifølge hans forsvarer gjort det svært vanskelig for Jensen å ivareta sitt forsvar.

Vil lukke dørene Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten sier til NTB at de vil be om lukkede dører under morgendagens rettsmøte, slik de har fått gjennomslag for i tidligere rettsmøter.

Spesialenheten ønsker også at Jensen fortsatt skal være underlagt brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

- Saken etterforskes for fullt, og det gjenstår omfattende etterforskning som kan ta tid, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

ØNSKER LUKKEDE DØRER:  Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten sier de vil be om lukkede dører. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ØNSKER LUKKEDE DØRER: Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten sier de vil be om lukkede dører. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer