VENTET TIL FOTOGRAFENE FJERNET SEG: Eirik Jensen (56) var selv til stede under fengslingsmøtet i går. Da han kom inn i salen snudde han da han så de mange fotografene. Jensens advokat benyttet først anledningen til å understreke fotoforbudet og Jensen kom inn i salen igjen da fotografene hadde fjernet seg. Foto: Bjørn Langsem
VENTET TIL FOTOGRAFENE FJERNET SEG: Eirik Jensen (56) var selv til stede under fengslingsmøtet i går. Da han kom inn i salen snudde han da han så de mange fotografene. Jensens advokat benyttet først anledningen til å understreke fotoforbudet og Jensen kom inn i salen igjen da fotografene hadde fjernet seg. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Eirik Jensen vil ha besøk i fengselet

Har nå mulighet til å få besøk og sende brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble Eirik Jensen varetektsfengslet i fire nye uker. Den korrupsjonssiktede 56-åringen har dermed sittet i varetekt i 59 dager siden pågripelsen 24. februar i år.

Spesialenheten for politisaker mener det er fare for at bevis skal ødelegges dersom Jensen går fri. Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i går mente de at Jensen også skulle ha forbud mot å få besøk eller få sende eller motta brev.

Tingrettsdommer Ina Strømstad kom fram til Jensen skal ha forbud mot å ha tilgang til media, men han skal få mulighet til å få besøk eller sende og motta brev mot at Spesialenheten skal få kontrollere det.

- Min klient er skuffet, men ikke overrasket over kjennelsen, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen.

Vil ha besøk Til uka skal han sammen med sin klient ta stilling til om fengslingskjennelsen skal ankes til Borgarting lagmannsrett.

- Han er samtidig tilfreds med å bli hørt når det gjelder brev- og besøkskontroll. Han vil benytte seg av sin rett til å få kontrollert besøk og ha kontrollert korrespondanse med andre utenfor fengselet, sier Hagen til Dagbladet.

De fire første ukene i varetekt satt Jensen totalt isolert, mens de siste fire har vært uten isolasjon. Ifølge Hagen har ikke politioverbetjenten kontakt med andre innsatte i fengselet. Den sosiale kontakten han har hatt har vært gjennom samtaler med sin forsvarer, prest, psykolog og ansatte i fengselet.

- Han opplever at han blir ivaretatt på en god måte i fengselet, men har det tøft. Han har bare ros å komme med til de ansatte. De samtaler med ham og det hjelper ham mye, sier Hagen.

60 vitneavhør Under fengslingsmøtet i går møtte det også opp støttespillere i salen før retten ble lukket. Også motstandere av Jensen fant veien til rettslokalet. (Krever innlogging).

Spesialenheten for politisaker mener mistanken mot Jensen ikke er svekket i løpet av de fire siste ukene i varetekt. De varsler at etterforskningen vil ta tid.

- Det er gjennomført over 60 vitneavhør så langt i denne saken, men det vil være flere. Avhør av vitner og innhenting av nye opplysninger genererer nye avhør. Det er både politi og sivile som er avhørt, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.

I RETTEN I GÅR: Korrpusjonssiktede Eirik Jensen nekter straffskyld. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet
I RETTEN I GÅR: Korrpusjonssiktede Eirik Jensen nekter straffskyld. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer