- Eirik var bare snill og god

Moren til drapstiltalte Eirik Engen Forbord sier i retten at det er helt uforståelig at kan kunne drepe Oda Moe (15)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| TRONDHEIM (Dagbladet): - Eirik har alltid vært en helt vanlig gutt, blid og fornøyd. Han hevet aldri stemmen hjemme, og var heller ikke i bråk med noen. Han fikk bare gode skussmål, sier moren til drapstiltalte Eirik Engen Forbord (18).

Hun forklarer seg nå i Sør-Trøndelag tingrett, i rettssaken mot sønnen. Han er tiltalt for å ha drept Oda Moe (15).

- Ble nedtrykt- Eirik var en snill og høflig gutt. Det var han som viste mest omsorg for sin yngre søster, og han viste samme gode omsorg for sine søskenbarn og andre, forteller hun.

Hun legger til at sønnen endret seg den høsten han begynte i andre klasse på videregående skole.

- Da var han ikke den samme gladgutten lenger. Vi så han var nedtrykt og at han spiste lite, og stilte spørsmål om det. Han forklarte bare at han var lei av skolen.

Foreldrene fikk gjort noen endringer med fagene på skolen, men han valgte likevel å slutte etterhvert. Våren 2009 rømte han til Oslo, men ble funnet av politiet etter tre dager. Da han kom hjem igjen fikk han samtaler med lege, og foreldrene mente det gikk bedre med sønnen fra sommeren i fjor.

Eirik Engen Forbord forklarte selv i retten i dag på at han ikke tenkte på konsekvensen over det han gjorde da han drepte den 15 år gamle jenta.

- Virket fornøydDa han var hjemme den siste helga i månedsskifte oktober/november i fjor virket han fornøyd.

- Han var med i et selskap hos besteforeldrene. Han sa aldri mye, men det så ut som om han koste seg der, forklarer moren.

Det var etter dette selskapet at han kontaktet nabojenta Oda Moe, og seinere tok livet hennes.

- Vi er fortvilt. Det er helt utforståelig for oss. Dette er ikke Eirik slik vi kjenner han. Det er ingen som kan forstå det. Vi registrerer bare fortvilelse, sier moren.

DREPT: Eirik Forbord (18) er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, etter at han tok livet av Oda Moe (15) ved en avsidesliggende travbane i Skaun i november 2009. Foto:  PRIVAT
DREPT: Eirik Forbord (18) er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, etter at han tok livet av Oda Moe (15) ved en avsidesliggende travbane i Skaun i november 2009. Foto: PRIVAT Vis mer