Eitan (39) utga seg for å være McCain-rådgiver

Og den som stod bak Palin-lekkasjene.

FALSK: Martin Eisenstadt, konservativ blogger og politisk rådgiver, er i virkeligheten filmregissør med ikke altfor stor suksess. Foto: Martin Eisenstadts blogg/YouTube
FALSK: Martin Eisenstadt, konservativ blogger og politisk rådgiver, er i virkeligheten filmregissør med ikke altfor stor suksess. Foto: Martin Eisenstadts blogg/YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Historien om at Sarah Palin trodde Afrika var et land gikk sin seiersgang - også på Dagbladet.no.

Det var Fox News som først brakte påstandene som angivelig skulle komme fra rådgivere i McCain-leiren. Mandag denne uken fulgte tv-kanalen MSNBC opp. De kunne avsløre hvem det var i McCain-leiren som hadde lekket de lite flatterende opplysningene om Palins kunnskapsløshet.

Kilden var Martin Eisenstadt, politisk rådgiver for McCain og seniorforsker ved Harding Institute for Freedom and Democracy. Problemet er bare at denne tenketanken ikke eksisterer. Det gjør heller ikke Herr Eisenstadt.

Lurt av filmskapereIfølge avisa The New York Times er både Eisenstadt og tenketanken rent oppspinn, iscenesatt av filmskaperne Eitan Gorlin og Dan Mirvish. Rollefiguren Martin Eisenstadt oppstod i arbeidet med å lage en tv-serie og spilles av Gorlin selv.

39 år gamle Gorlin står oppført med noen mindre kjente produksjoner i filmdatabasen imdb.

Til å begynne med var karakteren Eisenstadt en navnløs parkeringsvakt som kjørte rundt i en bil og ytret politiske hyllester til ære for Rudolph Giuliani.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer