Eiven skulle handle da bomba gikk av. - Vi ble jaget bort av politiet

Var 100 meter unna bomba.

 I THAILAND: Eiven Lorch Falch befinner seg i Bangkok og hørte bomba gikk av. Foto: Diego Azubel/Privat
I THAILAND: Eiven Lorch Falch befinner seg i Bangkok og hørte bomba gikk av. Foto: Diego Azubel/PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) - Jeg var 50 meter unna da jeg hørte bomba gå av, sier Eiven Lorch Falch til Dagbladet.

Eiven befinner seg i Bangkok hvor ei bombe gikk av utenfor Erawan-tempelet. Han skulle handle klær sammen med sin kjæreste da han hørte et digert smell.

- Vi dro ned til området, men ble jaget unna av politiet som mente det var farlig å oppholde seg i området. Det var kaotiske tilstander, forteller Eiven.

Så mennesker ligge på bakken Pensjonisten fra Elverum ankom Thailand for to dager siden, og hadde ikke engang rukket å handle da bomba gikk av.

- Heldigvis var det en politistasjon rett ved tempelet, og politiet rykket ut ganske fort. Tempelet var totalskadet og det lå kropper strødd på bakken.

Falch forteller at han fikk beskjed fra en annen utlending på stedet om å komme seg unna fordi det hadde kommet inn flere meldinger om at det hadde blitt funnet flere bomber.

- Vi hoppet inn i taxi og kjørte fra stedet, Eieven.

Uklare omstendigheter Omstendighetene rundt eksplosjonen er uklare. Flere medier melder om at en motorsykkel var involvert, men det er foreløpig uklart om bomba var festet til en parkert motorsykkel, eller om den ble kastet inn i folkemengden i fart.

Thailands forsvarsminister Prawit Wiongsuwan sier at eksplosjonen var myntet på utlendinger og at målet er å ødelegge Thailands turistindustri. En talsmann for politiet sier at et «betydelig» antall blant de drepte er utlendinger.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble det funnet to bomber på stedet, men bare en av dem ble detonert.

Ingen indikasjoner på nordmenn Eksplosjonen skjedde i nærheten av helligdommen Erawan i bydelen Chidlom i sentrum av den thailandske hovedstaden. Erawan er et populært turistmål.

Utenriksdepartementet har sist Dagbladet sjekket ingen indikasjon på at nordmenn er rammet av eksplosjonen i Thailands hovedstad Bangkok.

— Den norske ambassaden er i kontakt med lokale myndigheter, men foreløpig er det ingen ting som tyder på at nordmenn er blitt rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen til NTB.