FUNN: Remi Martinsen (25) fant et kamera i veikanten i 2011. I går fant han eierne via sosiale medier. Foto: privat.
FUNN: Remi Martinsen (25) fant et kamera i veikanten i 2011. I går fant han eierne via sosiale medier. Foto: privat.Vis mer

Funn via Facebook:

Eivind (28) trodde aldri han skulle få se bildene igjen. Seks år senere ble han tagget i tre av dem

Det tok bare 16 timer fra bildene ble delt på Facebook til Eivind Hjermstad-Sollerud (28) ble informert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få se bildene igjen. Jeg trodde de var borte for alltid. Jenta på bildene er fortsatt samboeren min, og vi gleder oss til å få bildene i posten, sier Eivind Hjermstad-Sollerud (28).

I 2011 mistet han nemlig kameraet med alle turbildene sine da han og kjæresten reiste mellom Lofoten og Trondheim.

Selv om paret allerede har majoriteten av bildene på kameraet, er det spesielt noen få de har savnet.

- Det er morsomt at han som fant kameraet har tatt vare på alle bildene som lå på minnekortet. Jeg har 90 prosent av dem fra før av, men har savnet bildene fra turen i Lofoten. Det er alltid morsomt å ha bilder fra en tur du har vært på.

16 timer og 263 delinger

Remi Martinsen (25) sier han fant kameraet i en veikant i Finnefjord i Hemnes allerede i 2011. Han tok det med seg hjem, og fikk berget minnekortet, som han la inn på en datamaskin.

- Jeg synes det var morsomt å se at bildene fremdeles var intakte, og jeg prøvde å finne eierne. Jeg undersøkte om det var noen navn eller stedsnavn inne på kameraet, men det eneste jeg kunne finne var en video av en kvinne som sa navnet «Eivind», så jeg la bildene på en ekstern harddisk og glemte det bort inntil på lørdag, sier han.

På lørdag kom Martinsen over bildene mens han ryddet på datamaskinen sin. Han la bildene ut på Facebook, og kun to timer senere gjenkjente og tagget en gammel kollega av Sollerud ham i posten.

- Da jeg fant bildene igjen tenkte jeg umiddelbart at Facebook har blitt ganske avansert nå, og at sannsynligheten for å finne Eivind der var større enn for seks år siden. Derfor la jeg ut bildene, ba vennene mine om å dele det, og nøyaktig 16 timer og 263 delinger senere fant jeg eierne. Det gikk fort, sier Martinsen, som skal sende paret bildene senere i dag, sier Martinsen.