Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eivind Eckbo er død

- Eivind har betydd mye for partiet, norsk politikk og forvaltning.

1974: Formann i Anders Lange parti Anders Lange (t.h.) sammen med den gjenblivende nestformannen Eivind Eckbo (t.v.) under landsstyremøte i partiet i 1974.
Foto Svein Hammerstad / NTB Scanpix
1974: Formann i Anders Lange parti Anders Lange (t.h.) sammen med den gjenblivende nestformannen Eivind Eckbo (t.v.) under landsstyremøte i partiet i 1974. Foto Svein Hammerstad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eivind Eckbo, tidligere formann i det som i dag er Fremskrittspartiet, døde søndag, 89 år gammel.

Eckbo var formann i Anders Langes parti fra 1974 til 1975, et verv han tok over etter Lange. I 1977 skiftet partiet navn til Fremskrittspartiet. Telemarkingen var senere viseformann og medlem av landsstyret i en årrekke.

- Det var en trist beskjed å få at Eivind Eckbo har gått bort. Eivind har betydd mye for partiet, norsk politikk og forvaltning, sier Frp-leder Siv Jensen på partiets nettsider.

- Eivinds bortgang etterlater et savn etter en høyt respektert person og partikollega. Han var en helt avgjørende deltaker i oppbygningen av Fremskrittspartiet, og i at splittelsen i 1974-75 ble leget, som så dannet grunnlaget for at partiet overlevde og ble en suksess, sier Carl I. Hagen.

Eckbo debuterte i politikken for Bondepartiet i Telemark. I hans tredje og siste ekteskap var han gift med Frp-politiker Margaret Eckbo.

(NTB)