GÅR AV: Eivind Reiten går av som sjef i Norsk Hydro ASA i mars. Svein Richard Brandtzæg tar over. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GÅR AV: Eivind Reiten går av som sjef i Norsk Hydro ASA i mars. Svein Richard Brandtzæg tar over. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Eivind Reiten går av som Norsk Hydro-sjef

Soper inn 17,5 millioner i etterlønn. Svein Richard Brandtzæg tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Eivind Reiten går av som sjef i Norsk Hydro ASA, melder NTB.

Reiten går etter planen av i mars i år.

- Styret beklager at Eivind Reiten har bestemt seg for å slutte, men har respekt og forståelse for hans beslutning i lys av den lange perioden han har ledet selskapet, sier Hydros styreleder Terje Vareberg i en børsmelding i dag tidlig.

- Samtidig er styret svært tilfreds med at en meget dyktig og erfaren Hydro-leder har takket ja til å etterfølge Reiten, sier Vareberg.

I Reitens avtale med Hydro, som ble inngått i 2001 og reforhandlet i 2004, inngår tre års etterlønn.

Dette utgjør minst 17,5 millioner kroner, utfra årslønnen han fikk i 2007.

I Hydro siden 86
Reiten har jobbet i Hydro siden 1986 og overtok som toppsjef i 2001. Reiten har i løpet av sine nesten 23 år i Hydro hatt en rekke lederstillinger innen aluminium, magnesium, landbruk, olje og energi.

Han har ledet Hydro gjennom den mest omfattende restruktureringen i selskapets 103-årige historie, fra et industrikonglomerat til dagens aluminium- og energiselskap.

51-åring tar over
Svein Richard Brandtzæg (51) overtar som konsernsjef, og kommer fra stillingen som konserndirektør med ansvar for aluminiumprodukter.

Brandtzæg er konserndirektør i Hydro med ansvar for forretningsområdet Aluminium Produkter, Hydros virksomhet innen videreforedling med om lag 16.500 ansatte.

- Brandtzæg har usedvanlig bred kompetanse og meget solid erfaring fra norsk og internasjonal aluminiumvirksomhet, og han har vist seg som en sterk og svært handlekraftig leder gjennom 23 år i Hydro, sier Vareberg.

Brandtzæg, som har doktorgrad i kjemi fra NTNU i Trondheim, leder også Hydros teknologistyre (Hydro Technology Board).

Dagbladet.no kommer med mer.

TAR OVER: Svein Richard Brandtzæg (55). Foto: Hydro
TAR OVER: Svein Richard Brandtzæg (55). Foto: Hydro Vis mer