Ekjord beholder bevillingen

Vinimportøren Ekjord AS slipper likevel å miste bevillingen i tre måneder. Arbeids- og sosialdepartementet har nemlig vedtatt å oppheve Sosial- og helsedirektoratets vedtak om å inndra bevillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for spørsmålet om å inndra bevillingen var at Ekjord i april 2003 gjorde et såkalt støttekjøp av 1.356 flasker vin fra Vinmonopolet.

Deler av kjøpet ble videresolgt uten at Ekjord kunne redegjøre for hvor flaskene hadde tatt veien, noe som er i strid med alkoholloven.

Sosial- og helsedirektoratet besluttet å frata Ekjord bevillingen i tre måneder, noe Ekjord klagde på. Arbeids- og sosialdepartementet er enig i at Ekjord har brutt alkoholloven, men vil altså ikke frata vinimportøren bevillingen.

«Etter en samlet vurdering, hvor departementet også har lagt vekt på at det ikke er avdekket lignende overtredelser tidligere, har departementet opphevet inndragningsvedtaket», heter det i departementets beslutning.

Departementet understreker imidlertid at saken har skapt bekymringer for at importbransjen selger alkoholholdige drikkevarer uten noen form for dokumentasjon av salget.

Sosial- og helsedirektoratet har fått i oppdrag å undersøke disse opplysningene nærmere.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer