Ekjord fryktet bilbombe

Vinimportør Nils Ekjord og sønnen Erik Magnus følte seg så truet av sin oppsagte selger Svein Lindin at de tilkalte politiet for å gjennomsøke firmabilen da den skulle leveres inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette bekrefter også Ekjords advokat, Christian Lundin, overfor Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at de følte seg truet av Lindin og at de måtte be om assistanse fra politiet for å åpne bilen.

Beskyldningene hagler nå mellom partene i oppsigelsessaken som i januar resulterte i den såkalte smøre-skandalen i Vinmonopolet.
 
I sitt tilsvar til stevningen fra Lindin skriver advokat Lundin at Ekjord og hans ansatte har følt seg truet av Lindin. Det refereres bl.a. til følgende uttalelse fra Svein Lindin: «Det skal smelle og hoder skal rulle.»

Bombesøk

Etter det Dagbladet erfarer, leverte Lindin firmabilen, en Audi A6 Avant 2000-modell, 16. januar i år. Han satte den fra seg på parkeringsplassen utenfor Ekjords lokaler på Lilleaker, men sendte nøklene rekommandert, slik at de kom til kontoret først et par dager seinere.


Nils Ekjord og hans sønn Erik Magnus som begge er eiere av vinfirmaet, skal ha fryktet at Lindin ville gjøre alvor av det de oppfattet som truende uttalelser i en slik grad at de tilkalte politiet for å åpne og gjennomsøke bilen for eksplosiver.

Erik Magnus Ekjord sier til Dagbladet at alle kommentarer fra Ekjord skal gå via advokat Christian Lundin. Lindin avviser helt at han har opptrådt truende, men innrømmer at han kan ha sagt noe sånt som at «denne saken kan medføre at hoder vil rulle», men da med referanse til hvilken skandale dette er for Vinmonopolet.

Utpressing

- Jeg lo godt og lenge når dette kom opp via min advokat, og disse beskyldningene føyer seg bare inn i rekken av usakligheter Ekjord kommer med rettet mot meg i etterkant av konflikten, sier Svein Lindin til Dagbladet. Selv har han mottatt drapstrusler anonymt på telefon etter at saken ble kjent. Historien om bombefrykt er ikke gjengitt i advokat Lundins prosesskrift. Den ble imidlertid gjengitt som eksempel på truende oppførsel da partene møttes til et forhandlingsmøte 3. mars.

 FØLTE SEG TRUET: Nils Ekjord tilkalte politiet for å åpne firmabilen han fikk tilbake fra sin oppsagte selger Svein Lindin. Foto: Sveinung Uddu Ystad
FØLTE SEG TRUET: Nils Ekjord tilkalte politiet for å åpne firmabilen han fikk tilbake fra sin oppsagte selger Svein Lindin. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer


- Jeg visste ikke noe om at Ekjord var blitt politianmeldt før jeg leste om det i Dagbladet i dag. At Lindin innkaller media til å ta bilde av seg når han leverer en politianmeldelse, og gir et prosesskrift til media før vi får det, viser at han er en illojal medarbeider, sier advokat Christian Lundin til Dagbladet.

I sitt tilsvar hevder han på vegne av Ekjord at Svein Lindin har drevet utpressing ved å kreve «flere millioner» i en sluttpakke.

Illojalt

- Ekjord AS oppfatter dette som et forsøk på utpressing.

- Vil dere vurdere politianmeldelse?

- Det er foreløpig ikke avgjort. Det blir et spørsmål om hvor mye tid og ressurser vi skal bruke på denne saken. Men dagens oppslag om politianmeldelse tegner et fint bilde av hvordan Lindin og hans advokat holder på, og føyer seg inn i rekken av illojale handlinger fra deres side, sier advokat Lundin. Svein Lindin hevder at han ikke har drevet noen form for utpressing, men at han ønsket å forhandle seg fram til en sluttpakke hvor han fikk en kompensasjon for at han måtte slutte i firmaet.