Toalett-krangel

- Ekkel

To av de mest ytterliggående republikanske kongressrepresentantene, Lauren Boebert og Marjorie Taylor Greene, havnet i munnhuggeri på toalettet da de skulle stemme på ny speaker.

KALDDUSJ: Lauren Boebert (t.v.) og Marjorie Taylor Greene (i midten) kranglet på dametoalettet i Kongressen om hvem de skulle støtte som speaker. I midten republikansk politiker Matt Gaetz. Foto: Michael Reynolds-Pool/Getty Images/AFP
KALDDUSJ: Lauren Boebert (t.v.) og Marjorie Taylor Greene (i midten) kranglet på dametoalettet i Kongressen om hvem de skulle støtte som speaker. I midten republikansk politiker Matt Gaetz. Foto: Michael Reynolds-Pool/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere denne uka skrev Daily Beast at de to svært ytterliggående kandidatene endte i en krangel på den første dagen Kongressen var samlet 3. januar. Det skjedde inne på dametoalettet.

Nå har også Boebert bekreftet noen av detaljene fra krangelen som oppstod mellom henne og Greene i et intervju med det konservative radioprogrammet «The Dana Show».

Konfrontasjon

Greene skal ha kommet ut fra et avlukke og konfrontert Boebert. Hun skal ha vært rasende fordi Boebert fikk støtte fra republikanernes leder, Kevin McCarthy, under sin egen valgkamp, men nå likevel ikke ville stemme på ham til posisjonen som speaker.

- Ikke vær stygg, skal Boebert ha svart før Greene forsvant ut av toalettet.

KRITISERES: Republikanernes Marjorie Taylor Greene vakte oppsikt da hun tok med noen uvanlige plakater opp på talerstolen i Representantenes hus. Video: C-SPAN Vis mer

- Jeg likte ganske godt at den historien kom ut på grunn av hvordan jeg ble sitert. Så ja, vi snakket på dametoalettet. Jeg var der med kongressrepresentant Anna Paulina Luna. Folk er opprørt over det som skjer med speakervalget. Det hadde pågått et par dager, og vi stemte ikke på Kevin McCarthy, og vi hadde ikke fått gjennomslag for kravene våre, forteller Boebert til «The Dana Show».

Så forteller hun at Greene kom bort til henne. Greene hadde vært en ivrig forkjemper for å få McCarthy valgt som speaker.

- Ekkel

- Hun var ganske ekkel om det. Ingen andre hadde vært ekle. Alle hadde vært veldig profesjonelle. Så da hun kom etter meg, så jeg på henne og sa: Ikke vær stygg, forklarer Boebert.

- Dere var på en måte bestevenner en stund, var dere ikke? spør programlederen, Dana Loesch.

- Jeg hadde ikke noe imot henne. Vi ferdes i de samme sirklene, og har like politiske standpunkter på mange områder - ikke alt - men på mange områder. Men ja, jeg så på henne og sa: Jeg har ikke tid til dette. Ikke vær stygg. Det var noe bestemora mi pleide å si til meg når jeg oppførte meg som en drittunge, sier Boebert.

USA: Familien til avdød politibetjent som beskyttet Kongressen under stormingen 6. januar 2021 nektet å ta republikanerne Mitch McConnell og Kevin McCarthy i hånda under en medaljeseremoni for de avdøde politibetjentene 6. desember. Video: C-SPAN / AP / USPC / Scott MacFarlane Vis mer

Stemningen mellom de to ytterliggående politikerne er blitt stadig dårligere den siste tida.

Green gikk også til et hardt angrep på Boebert på Twitter fordi hun ikke ville stemme for McCarthy.

- Jødiske lasere

- Amerikanerne forventer at konservative krigere som oss samarbeider for å redde Amerika, og det er det eneste oppdraget jeg er 100 prosent hengitt til, ikke ungdomsskoledrama og overskrifter i media, skrev Greene på Twitter 19. desember.

BLE DROPPET: Donald Trump kunngjorde natt til onsdag at han på nytt stiller som presidentkandidat. Dagen derpå var det derimot mangelen på TV-tid som fikk mest oppmerksomhet i amerikanske medier. Vis mer

Boebert har på sin side mobbet Greene for å omfavne absurde konspirasjonsteorier, som teorien om at det var jødiske lasere i verdensrommet som forårsaket skogbrannen i California, skriver Huffington Post.

Greene brøt med de andre ytterliggående republikanerne da hun helhjertet sluttet opp om McCarthy som speaker. I sin første periode i Kongressen ble Greene fjernet fra alle komiteene hun satt i på grunn av hatefulle ytringer.

Men nå er hun blitt solid belønnet for støtten til McCarthy. Han har plassert henne i to av de mektigste komiteene - komiteen for innenriks sikkerhet og kontrollkomiteen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer