- Ekkelt å sykle i Baneheia

KRISTIANSAND (Dagbladet): Etter barnedrapene klaget Viggo Kristiansen (21) overfor arbeidskollegaene at han syntes det var blitt ekkelt å sykle gjennom Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Viggo håpte at den snart ble tatt. Ja, han sa «den», fortalte renovatør Morten Hansen Grimestad (27) da han i går ettermiddag vitnet om sin tidligere arbeidskamerat.

I nesten ett år var Hansen Grimestad nærmeste kollega til Viggo Kristiansen. Hansen Grimstad kjørte søppelbilen mens Kristiansen sto bak og fikk dunkene om bord i renovasjonsbilen.

Kollegaen hadde ikke registrert at Viggo Kristiansen endret atferd etter drapene.

Men på pauserommet ga Kristiansen uttrykk for at han håpte på rask oppklaring av barnedrapene. Årsaken var at Kristiansen selv syntes det var blitt ekkelt å ferdes i heia med en drapsmann på frifot.

Både i sine politiforklaringer og i retten har Viggo Kristiansen detaljert fortalt hvordan han angivelig hadde funnet en kniv med blått skjefte på søppelplassen i Vennesla. Kristiansen har hevdet at han viste kniven til både Morten Hansen Grimestad og sin mor.

I retten i går benektet begge kategorisk at de hadde sett eller hørt noe som helst om denne kniven. Derimot fortalte Morten Hansen Grimestad at Viggo Kristiansen en gang på vårparten i fjor hadde hatt behov for å kaste en sekk med søppel inn på søppelbilen da de en mandag kjørte søppelruta på Eg der Viggo bodde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer