- Ekkelt at de har luska rundt her

På denne parkeringsplassen møttes NOKAS-ranerne natt til 5.april i fjor. Med fullt ransutstyr og våpen fikk de beskjed om å gå for gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): På denne avsidesliggende parkeringsplassen ved treningssenteret «Tennisland» møttes ranerne natt til 5.april i fjor. Fire biler og elleve maskerte menn stod i skogkanten og ventet til grålysninga. Halv seks dro de videre, ifølge David Toska.

Et kvarter seinere kom de første mosjonistene til senteret.

- Vi har spinningtrening som starter seks hver mandag morgen. Sånn var det også i påskeuka, sier en av de ansatte på treningssenteret. Åpningstidene står beskrevet på inngangsdøra, og dermed kan David Toska ha fått det med seg. For ranerne forlot stedet akkurat tidsnok til å ikke bli sett.

Johnny Thendrup forklarte i retten at Toskas siste ord var «Nå går vi for gull».

Toska på joggetur

Da Dagbladet kom til senteret i går ettermiddag hadde politiet ennå ikke dukket opp. Få timer tidligere pekte David Toska ut «Tennisland» som det til nå ukjente møtestedet ransnatta. Det kom som en overraskelse både på politiet. Og på de ansatte på senteret. Toska forklarte i retten i går at han fant parkeringsplassen på en joggetur.

- Uff nei. Så ekkelt at de har luska rundt her, sier en ansatt på senteret.

Hun mener ranerne ville blitt oppdaget dersom de hadde ventet til klokka seks med å dra.

I RANSUTSTYR:Natt til 5. april i fjor møttes ranerne på denne parkeringsplassen i Sandnes. Foto: Helle Aasand
I RANSUTSTYR:Natt til 5. april i fjor møttes ranerne på denne parkeringsplassen i Sandnes. Foto: Helle Aasand Vis mer

- Hadde de vært her når instruktøren kom, ville de helt sikkert bli sett. Det er ikke folk her før vi kommer, sier en av instruktørene.

NYE OPPLYSNINGER: David Toska kom med nye oppsiktsvekkende opplysninger om hvor ranerne samlet seg grytidlig før de slo til.
Åpningstidene står beskrevet på inngangsdøra, og dermed kan David Toska ha fått det med seg.