Thailand:

Ekkelt funn i rumpa: - Kvalmt

Da Ammarit kjente noe bevege seg mellom skinkene sine, tok han tak og begynte å dra. Og dra. Og dra.

RÅ MAT: Kjærligheten for rå thailandsk mat er stor for 25 år gamle Ammarit Chuetamun er stor. Men dette har også gitt han en svært så ubehagelig overraskelse. Video: Newsflare Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25-åringen Ammarit Chuetamun elsker å spise rå thailandsk mat, som biff og griseblod. Men det skulle gi ham en mildt sagt ubehagelig opplevelse.

- Mens jeg var på jobb, var det noe som begynte å bevege seg i rumpa mi. Da jeg gikk på do, fant jeg en liten orm, sier han i et intervju med nyhetsbyrået Newsflare.

Før han la seg den kvelden, tok han en grundig runde med ormemiddel. Morgenen etter kjente han ikke noe uvanlig der bak og gikk på jobb som vanlig.

Så skjedde det igjen.

- Tok uendelig med tid

Da han kom fram til arbeidsplassen sin, var det straka veien til ramma. Det klødde voldsomt i rumpa, og det skulle raskt gå opp for ham at han hadde fått en ny bendelorm.

UFRIVILLIG VERT: Ammarit Chuetamun (25) fikk sitt livs sjokk da han så hva han hadde hatt i kroppen sin. Foto: Newsflare
UFRIVILLIG VERT: Ammarit Chuetamun (25) fikk sitt livs sjokk da han så hva han hadde hatt i kroppen sin. Foto: Newsflare Vis mer

Og den var ikke så rent liten.

- Jeg dro den sakte ut. Det virket som det tok uendelig med tid før jeg fikk alt ut derfra. Den var veldig lang og jeg ble kvalm da jeg så den, forteller Chuetamuen.

Det rykket fremdeles i utysket etter at han hadde lagt det ned på gulvet. Etter en liten pause for å komme seg etter sjokket, strakte han den ut. Bendelormen målte to og en halv meter.

Opptil ti meter

Norsk Helseinformatikk beskriver bendelorm som en type flatorm som kan leve som voksne parasitter i den menneskelige tarmkanalen. Og som Chuetamuen erfarte, kan den bli flere meter lang – faktisk opptil ti meter.

Symptom på infeksjon, er ifølge Lommelegen at ledd fra ormen føres ut med avføringen.

BENDELORM: Bildet viser en bendelorm i en mennesketarm. Foto: Shutterstock/NTB
BENDELORM: Bildet viser en bendelorm i en mennesketarm. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Utseendemessig er den flat. Den lange, båndformete kroppen er oppdelt i flere ledd, fra et par til flere tusen. Som oftest overføres bendelorm til mennesker gjennom rått, lite gjennomstekt eller lite kokt kjøtt fra ulike dyr.

Heldigvis er bendelormsinfeksjon i tarmene sjeldent hos mennesker i Norge. Her til lands er barnemark den mest utbredte innvollsormen. Men dette er en spolorm, ikke en bendelorm.

Skifter om på spisevanene

Til Newsflare sier Ammarit Chuetamun at han nok må revurdere spisevanene sine etter den kvalmende opplevelsen.

SKREKKBILDER: Legene ble sjokkert da de dro ut dette av en pasient. Video: Non Stop TV Vis mer

- Jeg elsker å spise rått kjøtt og griseblod fordi det smaker så godt. Men nå må jeg vel ta en pause, reflekterer han.

Samtidig vil han advare andre om å passe på hva de spiser så de ikke skal havne i en liknende situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer