USA

Ekkelt funn på flyplass: - Bemerkelsesverdig

Blant truser, sokker og andre nødvendigheter gjorde tollerne et makabert funn.

UVANLIG: Grensevaktene ved flyplassen i New Orleans med to oppsiktsvekkende funn. Foto: U.S Costums and Border Protection
UVANLIG: Grensevaktene ved flyplassen i New Orleans med to oppsiktsvekkende funn. Foto: U.S Costums and Border Protection Vis mer
Publisert

2. august oppdaget amerikanske grensevakter ved Louis Armstrong internasjonale flyplass i New Orleans noe litt utenom det vanlige.

En passasjer, som ankom USA fra Honduras, hadde blant truser, sokker og andre nødvendigheter, tatt med seg en navlestreng fra et menneske i kofferten.

Det opplyser den amerikanske toll- og grensekontrollen (CPB) på eget nettsted. Funnet er også bredt omtalt av amerikanske nyhetsnettsteder.

Passasjeren hevdet at navlestrengen tilhørte en slektning.

Destruert

Personen ble nektet å ta den med seg inn i landet, og navlestrengen ble destruert, står det skrevet videre.

Sammen med navlestrengen, som var festet i ei klype, lå det også det grensevaktene omtaler som et «medisinsk armbånd».

Hvis du synes det er merkelig å finne én navlestreng i en koffert, så er det enda mer merkelig å finne to i løpet av én måned.

28. juni ble nemlig en passasjer - også fra Honduras - tatt på den samme flyplassen, med den samme uvanlige gjenstanden i bagasjen.

Røntgenbilder avslørte en gjenstand pakket inn i ei T-skjorte, forseglet med cellofan.

Ytterligere undersøkelser viste en pose som inneholdt klær, papirer, en positiv graviditetstest og en navlestreng.

«Passasjeren ble avhørt om gjenstandene og var først selv usikker på hva de var, før han til slutt innrømmet at det var en menneskelig navlestreng og en graviditetstest som tilhørte en slektning», skriver grensekontrollen.

- Bemerkelsesverdig

Mark Choina fra den amerikanske toll- og grensekontrollen sier i pressemeldingen at det ikke er uvanlig at grensevaktene oppdager uvanlige gjenstander.

Likevel ser han på de to funnene med bekymring:

- To navlestrenger, med én måneds mellomrom - fra samme land - er bemerkelsesverdig. Dette framhever viktigheten av å vite hva som er i bagasjen din, og om du har lov til å importere det. Spesielt dersom du transporterer for noen andre, sier Choina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer