SA OPP: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) sa opp etter at hun overfor sin arbeidsgiver har innrømmet å ha forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.
SA OPP: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) sa opp etter at hun overfor sin arbeidsgiver har innrømmet å ha forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.Vis mer

Eks-arbeidsgivere skuffet over at hun ikke gjorde en god jobb

Mente Liv Løberg ikke hadde «vist tilstrekkelig kompetanse når det gjaldt detaljkunnskap på regnskapssiden.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter at VG i dag avslørte at administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) sier opp etter innrømmelse av CV-juks, har hennes tidligere arbeidsgivere skjønt litt mer.

Blant annet kan ledelsen ved Meteorologisk institutt (personalsjef fra 1998 til 2000) og Norges veterinærhøgskole (midlertidig stilling som kontorsjef fra 2007 til 2008) fortelle til Dagbladet at de savnet høyere kompetansenivå hos Løberg.

- Skuffet - Hun gjorde ikke en god jobb hos oss, og vi ble derfor enige om at det var best at hun sluttet, sier administrasjonsdirektør Kjell Rud i Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Han mener det ikke lengre er så rart, siden hun ikke hadde utdanning som økonom. Han forteller at bakgrunnen for ansettelsen var utdannelse og hun hadde erfaring som trygdesjef. Han legger videre til at hun fikk gode referanser fra Trygdekontoret.

- Jeg opplevde å bli skuffet, sier Rud.

NAV opplyser at Løberg jobbet som trygdesjef for St. Hanshaugen og Ullevål i Oslo fra 15. september i 1994 til 15. mai til 1998, og at de nå vil gjennomgå saken, og ikke har kjennskap til opplysningene Rud kommer med.

- Ble lurt Etter jobben ved Meteorologisk institutt, jobbet han deretter som økonomisjef ved Oslo Ortopediske Universitetsklinikk, før hun ifølge VG tok steget opp som divisjonsdirektør ved Labaratoriemedisinsk divisjon på Ullevål universitetssykehus med 500 årsverk og et brutto budsjettansvar for 300 millioner kroner. Hun sluttet i 2004, og gikk over i en stilling som spesialrådgiver.

- Vi kan bekrefte at Liv Løberg var ansatt i administrative stillinger ved tidligere Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus fra høsten 2000 til sommeren 2004, sier HR-direktør Rolv Økland ved Oslo universitetssykehus HF i en mail til Dagbladet.

- I lys av de forhold rundt Liv Løberg som i dag er blitt kjent gjennom media er det naturlig at også Oslo universitetssykehus går i gjennom detaljer rundt hennes tidligere ansettelsesforhold ved de to sykehusene. Resultatet av en slik gjennomgang vil avgjøre om vi skal foreta oss noe ytterligere i sakens anledning, sier Økland.

Liv Løberg gikk deretter til Norges veterinærhøgskole 19. juni 2006 fra et vikarbyrå. Mellom 2007 og 2008 var Liv Løberg engasjert i en midlertidig stilling som kontorsjef ved Institutt for produksjonsdyrmedisin.

- Hvis papirene fra London School of Economics og hennes godkjennelse som siviløkonom er forfalsket, så har også vi blitt lurt. Papirene så for oss helt originale ut, og flere har blitt lurt og sett på papirene som ekte, sier prorektor Halvor Hektoen til Dagbladet, som den gang var leder for Institutt for produksjonsdyrmedisin og jobbet tett med Løberg.

- Ønsket en bedre kontorsjef Han forteller at Løberg ikke hadde jobb å gå til etter at engasjementet som kontorsjef gikk ut.

- Hun var sykemeldt en periode, og deretter jobbsøkende. Hun søkte senere fast stilling her, men nådde ikke opp, opplyser Hektoen.

- Hva var årsaken til det?

- Vi ønsket en bedre kvalifisert kontorsjef. Da hun hadde vikariert i stillingen mente vi hun ikke hadde vist tilstrekkelig kompetanse når det gjaldt detaljkunnskap på regnskapssiden.

Han forteller at de to jobbet tett - hans om instituttleder og hun som kontorsjef. Han betegner samarbeidet som godt, og understreker at han ikke har noe personlig i mot henne.

- Jeg synes saken er veldig tragisk og trist. Det er bare å beklage, men det er langt tilbake og vi ser ingen grunn til å ta en gjennomgang. Hun hadde økonomiansvar, men det hun jobbet med ble rapportert videre oppover og kvalitetssikret. Det har ikke skjedd noe skade for vår organisasjon, sier Hektoen.

- Kvalifisert uansett Etter at det ble kjent at Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har gitt arbeidsgodkjennelse til flere hundre utenlandske helsearbeidere uten nødvendige kvalifikasjoner, har Helsedirektoratet startet en granskning.

Direktør Per Haugum er innvilget permisjon i tre måneder for å bistå direktoratet med granskningen, mens Jørgen Holmboe ble konstituert som direktør.

- Jeg mener hun hadde vært kvalifisert som administrasjonssjef også uten den utdanningen det har kommet fram at hun ikke har. Det har ikke vært noe tema. Det som har vært fokuset er at hun har brukt uriktige opplysninger da hun søkte. Jeg har ikke sett utlysningsteksten, men jeg kan ikke forestille meg at det sto at man måtte være økonom eller jurist eller lignende, sier Homboe til Dagbladet.

Dagbladet har gjennom hele dagen forsøkt å komme i kontakt med Liv Løberg, men hun har ikke svart på våre henvendelser. Hun kommenterer heller ikke saken overfor VG.

Sikkerhetssjef Gerrit Løberg forteller til Dagbladet at han er sjokkert over konas CV-forfalskning, og at hun har det helt forferdelig.