Eks-bokser Yngve (89) ga raneren en rett høyre

Prøvde seg på feil mann.

TØFFING:  Den 89 år gamle Stockholm-kunstneren Yngve Svedlund ga seg ikke uten kamp da han ble ranet i den svenske hovedstaden i forrige uke. Her i forbindelse med mottakelsen av en kunstpris. Foto: Gunne Ramberg / Dalarna Tidende
TØFFING: Den 89 år gamle Stockholm-kunstneren Yngve Svedlund ga seg ikke uten kamp da han ble ranet i den svenske hovedstaden i forrige uke. Her i forbindelse med mottakelsen av en kunstpris. Foto: Gunne Ramberg / Dalarna TidendeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Yngve Svedlund (89) var på vei hjem fra et besøk hos noen venner i Stockholm-bydelen Vårberg for en uke siden. Da han ba taxisjåføren stoppe ved en minibank, fikk han seg en lite hyggelig overraskelse, skriver lokalavisa Mitt i Stockholm. 

Eks-bokser - Minibanken var vanskelig som vanlig, så jeg begynte å gå tilbake til bilen. Da dukket det opp en ung gutt fra ingensteds og begynte å klenge på meg og forsøkte å få meg ned på bakken, forteller Yngve til avisa.

- Jeg ga ham en rak høyre så han føyk inn i en busk. Jeg veier 90 kilo og holdt på med boksing i min ungdom, så det ble en skikkelig smell, forteller 89-åringen, som har jobbet som kunstner og grafiker opp gjennom åra. Men ifølge ham selv har oppveksten på den svenske landsbygda gjort nytten. 

89-åringen drev med boksing under militærtjenesten, og han sammenliknet humoristisk sin egen rette høyre med den legendariske svenske verdensmesten Ingemar Johansson.

- Det var en skikkelig Ingo-smell, sier han.

Tok mobilen Etter bokseoppvisningen kom nok en ungdom fram mot den tøffe 89-åringen. Men da hadde også taxisjåføren skjønt hva som skjedde, og kom til unnsetning.

Yngve merket seinere at mobiltelefonen, som han hadde rundt halsen, var borte. Selv kom han uskadd fra hendelsen.

Den lokale politisjefen, Johnny Pettersen, skryter av 89-åringen.

- Jeg synes det han gjorde var bra. Man skal beskytte seg så godt man kan, sier Pettersen til Aftonbladet.

Stockholms-politiet har fått inn meldinger om ytterligere tre personer i området som har blitt ranet i løpet av kort tid.

- Vi har ingen mistenkte nå, sier Emma Stenholm i lokalpolitiet til Mitt i Stockholm.