- LITT SLØV: - Jeg har kanskje vært litt sløv, sa tidligere Frp-byråd i Oslo, Jøran Kallmyr, da Dagbladet ringte i går. Foto: Erlend Aas / Scanpix
- LITT SLØV: - Jeg har kanskje vært litt sløv, sa tidligere Frp-byråd i Oslo, Jøran Kallmyr, da Dagbladet ringte i går. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Eks-byråd så ut som jurist, men var det ikke

Lynkjapp snuoperasjon da Dagbladet ringte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jøran Kallmyrs (33) profil på det sosiale jobb-nettverket LinkedIn har skapt undring blant folk som har kjennskap til den nylig avgåtte Frp-byråden.

Så seint som i går ettermiddag sto han oppført med «Master of Law 2001-2010» fra Universitetet i Oslo, under overskriften «Jøran Kallmyr's education».

Men Kallmyr er fortsatt under utdannelse.

Skriver fortsatt - Nei, jeg er ikke jurist. Jeg holder på å skrive på masteroppgaven nå, sa Kallmyr da Dagbladet ringte ham i går ettermiddag.

Mens han fortsatt snakker med Dagbladet på telefonen, får han det travelt med å korrigere den i beste fall upresise teksten.

- Jeg ser nå at jeg ikke har oppdatert profilen min, slik at det står at jeg var ferdig i 2010. Det var jo en tabbe, sier han, før han forklarer at studiet heter «Master of Law», og at han under overskriften «grad» ikke har skrevet noe.

Lynrask oppdatering - Nå står det «2012 expected» og det er mye riktigere.

- Du endret det nå mens vi snakket sammen?

- Ja. Det var bare det at jeg ikke har oppdatert. Jeg trodde en gang i tida at jeg skulle vært ferdig i 2010, men så var det så mye å gjøre som byråd, forklarer Kallmyr, som forteller at han har et halvt år igjen før han blir jurist.

LinkedIn er et nettverk som blant annet brukes av jobbsøkere. Selv blir Kallmyr nå student etter at Fremskrittspartiet gjorde et elendig valg og trakk seg fra byrådet i Oslo.

Takker Dagbladet Ifølge Kallmyr har han ikke forsøkt å gi inntrykk av at han er jurist.

MISSING LINK: Her er Gøran Kallmyrs side på LinkedIn - slik den så ut i går. Faksimile: LinkedIn
MISSING LINK: Her er Gøran Kallmyrs side på LinkedIn - slik den så ut i går. Faksimile: LinkedIn Vis mer

- Jeg har skrevet inn «Master of Law» under feltet «Field of study». Det står ikke under «degree». Jeg får ikke gjort noe med at det ser ut som at jeg har graden, sier han, og nevner at han både til Aftenposten og til Nettavisen har sagt at han nå skal bli jus-student igjen.

- Det var ikke meningen å utgi meg for å være noe jeg ikke er. Jeg må bare takke for at du sier ifra, sier Jøran Kallmyr, som i går meldte seg opp til masterstudiet i Oslo og har fått oppnevnt veileder.

Masteroppgaven skal leveres våren 2012.