Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-Cameron-rådgiver i avhør

Andy Coulson, tidligere redaktør for News of the World og pressesjef for britenes statsminister, blir avhørt av politiet i forbindelse med avlyttingsskandalen.

AVHØRES I DAG:  Tidligere redaktør for News of the World og pressesjef for britenes statsminister David Cameron er nå i avhør. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix
AVHØRES I DAG: Tidligere redaktør for News of the World og pressesjef for britenes statsminister David Cameron er nå i avhør. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Coulson kom i morges til en politistasjon i London, ifølge The Times.

Politiets utspørring av Coulson skjer dagen etter at eierne av avisen kunngjorde at den 168 år gamle tabloiden blir lagt ned som følge av skandalen. Siste utgave av avisen kommer ut søndag.

Cameron i skvis Årsaken til avhøret av Coulson er mistanke om at han i sin tid som redaktør i avisen kjente til at journalister og innleide privatetterforskere avlyttet telefonene til en rekke personer, ifølge The Guardian.

Saken er kinkig også for den britiske regjeringen. Flere setter nå spørsmålstegn ved statsminister David Camerons dømmekraft, og statsministeren kalte derfor inn til pressekonferanse i formiddag.

Cameron har flere ganger uttrykt at det var en korrekt avgjørelse å ansette Coulson til tross for skandaleryktene og avsløringene omkring redaktøren.

Avviser Det er ventet at Coulson blir avhørt for så å bli løslatt mot kausjon. Coulson har hele tiden hevdet at han ikke har visst noen ting om avlyttingsmetodene og hackingen som journalister i avisa har benyttet.

Coulson ble sjefredaktør i avisen i 2003, men trakk seg fra jobben i 2007 da hoffreporteren Clive Goodman og privatetterforsker Glenn Mulcaire ble fengslet for å ha avlyttet medlemmer av kongehuset.

Coulson ble kort tid etterpå ansatt som presserådgiver for David Cameron, som da var opposisjonsleder. Etter valgseieren i 2010 utnevnte Cameron Coulson til kommunikasjonssjef for regjeringen.

Truer oppkjøpsplaner Coulson forlot jobben i januar, angivelig fordi skandalen fortsatte å være en belastning.
Nedleggelsen av News og the World blir hilst velkommen av regjeringen, og David Cameron krever at de ansvarlige for avlyttingsskandalen blir stilt for retten.

Kunngjøringen av nedleggelsen satte umiddelbart i gang spekulasjoner på om News of the World ble ofret for å redde Rupert Murdochs planer om å ta over Storbritannias største kommersielle TV-selskap, BSkyB.
Men enkelte mener skandalen nå truer oppkjøpet, selv om regjeringen har gitt en uformell støtte.

Uakseptabelt — Jeg kan ikke se hvordan dette kan finne sted nå. Det er politisk helt uakseptabelt, sier medieanalytiker Panmure Gordon til Reuters.
Andre sier det er for sent å blokkere et oppkjøpt av BSkyB, og at News Corp trolig vil vinne et søksmål i etterkant.

Alytningssaken mot News of the World har pågått i årevis. Men den eksploderte på nytt denne uken, da det ble kjent at ofre for barnedrap og pårørende av britiske soldater som falt i Afghanistan eller Irak, skal ha fått sine samtaler avlyttet.

(NTB)