Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-elitesoldat stevner Telenor for 30 millioner

Bjørn (56) ber Telenor punge ut etter nesten-drukning og heftig skyting da han var spesialsoldat.

- FOR LITE: - Telenor har tilbudt et beløp på fem millioner og forhøyet det i samme møte til seks millioner, forteller tidligere spesialsoldat Bjørn Sagvolden, som tidligere i år vant fram i Borgarting lagmannsrett med sitt krav om yrkesskadeerstatning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- FOR LITE: - Telenor har tilbudt et beløp på fem millioner og forhøyet det i samme møte til seks millioner, forteller tidligere spesialsoldat Bjørn Sagvolden, som tidligere i år vant fram i Borgarting lagmannsrett med sitt krav om yrkesskadeerstatning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som elitesoldat i Forsvarets spesialkommando (FSK) gjennomgikk Bjørn Sagvolden (56) en nesten-drukning og en heftig skyteepisode som påførte ham dype traumer.

30 år senere slåss han med Telenor om hvor mye han skal ha utbetalt, etter at Borgarting lagmannsrett tidligere i år ga ham rett i at han har krav på yrkesskadeerstatning.

- Nå har jeg tatt ut stevning, sier Sagvolden til Dagbladet.

- Til retten Mens Sagvoldens krav er på over 30 millioner kroner, har Telenor tilbudt ham seks millioner kroner.

Dermed er det trolig klart for en ny runde i retten.

Grunnen til at Telenor må betale Sagvoldens yrkesskadeerstatning, er at han var ansatt der da yrkesskaden ble konstatert. Det hadde da gått flere år etter hendelsene han opplevde som elitesoldat.

- Vi synes kravet er altfor høyt. Vi har mottatt en stevning, og da havner vel saken i retten etter hvert, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

- Urimelig
Ut fra lege- og psykiaterrapporter konkluderte Borgarting tidligere i år med at nesten-drukningen og skyteepisoden i 1983 trolig påførte Sagvolden en mindre hjerneskade og posttraumatisk stresslidelse.

Dag Melgaard synes det er urimelig at Telenor skal betale for en yrkesskade som oppsto i Forsvaret. Han sier likevel at selskapet aksepterer dommen fra Borgarting.

- FOR MYE: - Vi synes kravet er altfor høyt. Vi har mottatt en stevning, og da havner vel saken i retten etter hvert, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor. Foto: Telenor
- FOR MYE: - Vi synes kravet er altfor høyt. Vi har mottatt en stevning, og da havner vel saken i retten etter hvert, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor. Foto: Telenor Vis mer

- Selve erstatningsansvaret er ikke lenger diskusjonstema, sier han til Dagbladet.

- Ikke klanderverdig - Vi har framlagt et krav på noen og tretti millioner kroner. Staten skal ha skatt av beløpet, så det blir ikke mye igjen. Det blir opp til retten å fastsette beløpet, sier Bjørn Sagvolden.

Han foreslår at Telenor etter å ha betalt erstatningen kan gå til Forsvarsdepartementet med et krav om regress.

«Forsvaret har tidligere gjennomgått skyteepisoden, dykkerulykken og oppsigelsen uten at vi har funnet at Forsvaret har opptrådt klanderverdig i saken», skrev oberst Dag Rist Aamoth da Dagbladet i juni i år omtalte dommen i Borgarting lagmannsrett.