Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-finansminister Foss avviser å ha bremset nytt nødnett

Hardt ut mot påstander i Odd Einar Dørums bok.

- BEVILGET PENGER: Per-Kristian Foss avviser kritikk fra Odd Einar Dørum, om finansieringen av nytt nødnett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- BEVILGET PENGER: Per-Kristian Foss avviser kritikk fra Odd Einar Dørum, om finansieringen av nytt nødnett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere finansminister Per-Kristian Foss vil ikke vite av anklagene om at han og Høyre bremset planene om et nytt nødnett i Bondevik II-regjeringen.

- Justisdepartementet var en av budsjettvinnerne, men fagstatsråden prioriterer. Justis brukte lang tid på å avklare teknisk plattform. Det var ikke Finansdepartementets ansvar, sier Foss til NTB.

Mandag refererte Aftenposten til tidligere justisminister Odd Einar Dørums bok «Ombudsmann på jobb», der Venstre-veteranen forteller hvordan han kjempet innad for et nytt nødnett, men gang på gang fikk nei fra Høyre og Foss.

- Behovet var stort og nærmest til å ta og føle på. Prioriteringene til finansministeren fra Høyre sto i skarp kontrast til hva partiets representanter i justiskomiteen ga uttrykk for, heter det i boka.

Først høsten 2004 fattet den borgerlige regjeringen en prinsippbeslutning om å gå for nødnett. Pengene kom i 2005, i den rødgrønne regjeringens første budsjett, som bygde på forslaget fra den forrige regjeringen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media