Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-flygesjef: - Helikopteret har vært godt likt

En tidligere flygesjef i CHC sier Super Puma-modellen som styrtet ved Turøy, har vært godt likt av flygere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Røsok forteller til Bergens Tidende at han selv bare har gode erfaringer med helikoptertypen. I tillegg til å være tidligere flygesjef i selskapet som fløy ulykkeshelikopteret, er han pilot og leder av Samarbeidsforum for helikoptersikkerhet på norsk kontinentalsokkel.

- Forumet har ikke tatt stilling til hva vi mener om modellen. Men jeg er selv veldig godt kjent med den. Og for å balansere inntrykket litt, vil jeg si at det helikopteret har vært godt likt. Det er absolutt mitt klare inntrykk at flygerne på EC225 har likt helikopteret, sier Røsok til avisen.

Han var flygesjef i CHC i perioden 2000-2007. Selskapet mistet to av sine piloter da i alt 13 mennesker omkom i helikopterstyrten sist uke.

- Ulykken er dypt tragisk. Jeg er veldig lei meg på vegne av både samarbeidsforumet og hele industrien. Og ikke minst på vegne av mitt gamle selskap, sier han til avisen.

Helikopteret som havarerte ved Turøy vest for Bergen, var av typen Airbus Helicopters H225 Super Puma, som inntil i fjor var kjent som Eurocopter EC225.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart