Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-førstedama er så syk at hun ikke lenger får medisinsk behandling

Barbara Bush (92) er hjemme omgitt av familiemedlemmer.

I MARS: Barbara Bush sammen med ektemannen og tidligere president i USA, George H.W. Bush under en basketballkamp 29. mars. Foto: AP Photo/David J. Phillip, File
I MARS: Barbara Bush sammen med ektemannen og tidligere president i USA, George H.W. Bush under en basketballkamp 29. mars. Foto: AP Photo/David J. Phillip, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Helsa til Barbara Bush, kona til USAs tidligere president, George H.W. Bush og mor til tidligere president George W. Bush og Florida-guvernør og presidentkandidat Jeb Bush, svikter, opplyser ektemannens kontor i Houston i Texas i en pressemelding.

Ifølge meldinga er helsa hennes søndag så dårlig at hun ikke lenger får medisinsk behandling.

- Hun vil i stede fokusere på smertelindring, heter det i meldinga, som er omtalt av en rekke medier, blant annet Reuters.

Omgitt av familie

Det er ikke klart hva slags sykdom Bush er rammet av, men av meldinga framgår det at hun har vært innlagt på sykehus en rekke ganger den siste tida. Hun får pleie og omsorg hjemmei Texas hvor Bush-ekteparet har bodd siden 1940-tallet.

Ifølge CNN lider Bush av kols og hjertesvikt.

- Hun er omgitt av familien hun elsker og setter pris på alle de vennlige meldingene og spesielt bønnene hun mottar, heter det i pressemeldingen.

Bush var en svært populær førstedame mens ektemannen var president fra 1989 til 1993. Hun ble kjent for sin svært direkte måte å uttrykke seg på og for sin selvironiske humor.

Historisk

Ektemannen George H.W. Bush er 93 år gammel, og har også slitt med helseproblemer de siste åra. Sønnen George W. Bush er 71 år og var president fra 2001 til 2009. En annen av sønnene hennes, Jeb, var guvernør i Florida og en av de mange republikanske presidentkandidatene som måtte gi tapt for Donald Trump i primærvalget i 2016.

Som førstedame var Barbara Bush opptatt av å jobbe for bedre leseferdigheter og litteratur. Samtidig gjorde hun det klart at hun var mer opptatt av å drive en familie enn å hjelpe ektemannen med å drive et land.

Hun er også historisk som den eneste kvinnen som noensinne har opplevd å se at både ektemannen og sønnen ble tatt i ed som USAs president.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!