Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forsvaret og sikkerhetspolitikk

Eks-forsvarstopper advarer om sikkerhetspolitikken: Støtter Trumps krav og stemmer Sp

Dagens sikkerhetspolitiske bilde krever at vi ruster opp, mener tidligere forsvarsjef Harald Sunde (63) og tidligere sjef for Heimevernet Bernt Brovold (63). 

SER MØRKE SKYER:  Tidligere forsvarssjef Harald Sunde  tidligere generalinspektør i Heimevernet Bernt Brovold  mener forsvaret må rustes opp og omstilles for å møte en ny sikkerhetspolitisk situasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER MØRKE SKYER:  Tidligere forsvarssjef Harald Sunde  tidligere generalinspektør i Heimevernet Bernt Brovold  mener forsvaret må rustes opp og omstilles for å møte en ny sikkerhetspolitisk situasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det er fire år siden general Harald Sunde gikk av som forsvarsjef. Nå har han gjort som tidligere generalinspektør i Heimevernet Bernt Brovold har gjort før ham: meldt seg inn i Senterpartiet (Sp).

- Jeg har vært 42 år i forsvaret og er glad i forsvaret. Dette er en måte å fortsatt jobbe opp mot forsvaret politisk. For meg var det avgjørende at Sp var tidlig ute med å gå inn for 2 prosentmålet, sier Brovold med henvisning til målet som NATO-landene bandt seg til i Wales i 2014, å bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar innen 2024.

De siste to årene har Brovold sittet i bystyret i Trondheim. Harald Sunde er ikke på valglistene, men han har kastet seg inn i forsvarsdebatten som Sp-medlem.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?