Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-general står med rifla i armene og nekter å la seg arrestere

Sa fra på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kommer ikke til å overgi meg, sier Angel Vivas (57), tidligere general i Venezuela.

President Nicolas Maduro beordret en arrest på den pensjonerte generalen i går.

I videoen øverst i saken ser du Vivas motsette seg arresten fra sin egen balkong utstyrt med en rifle.

Kritiserer presidenten Vivas er kjent for å være en høylytt kritiker av president Nicolás Maduro, og er nå beskyldt for å ha oppfordret til protestene som herjer gatene.

Protestene i Venezuela startet tirsdag i forrige uke mye på grunn av den høye inflasjonen i landet og økt kriminalitet. De siste rapportene peker på at åtte har mistet livet  og over 100 personer er skadd i protestene.

Folk klager også på sensurene i media.

Folkemasse utenfor huset Støttespillere samlet seg rundt boligen etter at eks-generalen tvitret til sine 200 000 følgere om arrestasjonen.

Politiet fikk ikke tak i ham og måtte gi seg etter at folkemassen bygget barrikader utenfor huset.

Vivas' advokat pekte på at de ikke hadde arrestordre, ifølge The Australian.

Syndebukk President Maduro skulle gjerne likt å se Vivas bak lås å slå fordi han mistenker eks-generalen for å ha oppfordret studenter til å bygge barrikader og demonstrere i Caracas, hovedstaden i Venezuela.

- Disse kriminelle protestene rammer folks liv og statens stabilitet, sa justisminister Luis Ortega for et par dager siden.

Hundrevis er pågrepet i forbindelse med protestene.

Protestlederen, Leopoldo Lopez, sitter allerede i fanglsel og han oppfordrer demonstrantene til å fortsette med fredelige demonstrasjoner i landet.

«Det går bra med meg. Jeg ber dere om ikke å gi opp. Det skal ikke jeg gjøre», skriver han på en lapp som kona hans har lagt ut på internett. Lopez ga henne lappen da hun besøkte ham i Ramo Verde-fengselet.

Uka før protestene startet skal det ha vært et voldtektsforsøk ved Andes-universitetet i San Cristobal. Da ble det satt i gang mindre demontrasjoner mot den maglende sikkerheten.

Vil ha ro i landet Vivas håper partene vil delta på et møte på onsdag for å diskutere en mulig løsning for å få tilbake roen i Venezuela.


Han håper også at partileder for opposisjonspartiet og guvernør i delstaten Miranda, Henrique Capriles, deltar på møtet som skal holdes i dag.

Agendaen skal være hvordan bekjempe den økende kriminaliteten i landet.

Venezuela har en av de høyeste drapsratene i verdene. I 2013 ble 24 763 mennesker drept i landet, ifølge Voldsobservatoriet i Venezuela.

KRITISK TIL PRESIDENTEN: Eks-general Angel Vivas nektet å la seg arrestere da politiet dukket opp på hans private eiendom i går. Han blir beskyldt for å ha oppfordret til protestene i Venezuela.
KRITISK TIL PRESIDENTEN: Eks-general Angel Vivas nektet å la seg arrestere da politiet dukket opp på hans private eiendom i går. Han blir beskyldt for å ha oppfordret til protestene i Venezuela. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!