Eks HA-president nekter skyld

Da han ble vekket av sin samboer morgenen etter bombeattentatet i Drammen skal han ha gitt uttrykk for at han allerede kjente til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mordbranntiltalte Roger Ekeberg mener det er noen som ønsket innpass i Hells Angels på Hamar som utførte bombeaksjonen mot Bandidos i Drammen.

Selv nektet den tidligere presidenten i Hells Angels på Hamar all skyld for bomben som drepte 51 år gamle Irene Astrid Bækkevold og forårsaket skader for om lag 285 millioner kroner.

Deretter kastet han mistanke mot andre.

- Jeg tror det var noen i utkanten av miljøet som ville hjelpe oss. Da de så at vi reagerte negativt, torde de ikke stå fram, sa Ekeberg.

- De hadde kanskje lest om oss i avisa og trodde det var mulig å få innpass i klubben hvis de utførte en slik aksjon, fortsatte 41-åringen under sin forklaring i Drammen tingrett onsdag.

- Samboeren misforsto

Han hevder å ha vært hjemme 4. juni 1997 da bomben eksploderte i Drammen, og fortalte at han ble vekket av sin daværende samboer grytidlig på morgenen 5. juni. Hun kom da fra nattevakt i Posten og hadde med seg ferske aviser.

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, konfronterte Ekeberg med at samboeren i avhør har forklart at hun oppfattet at han allerede var kjent med bombeeksplosjonen.

- Da må hun ha misforstått. Jeg visste ingenting om eksplosjonen før hun kom med avisene, var svaret fra Ekeberg.

- Ikke hevn

Han hevdet at MC-klubben på Hamar ikke var delaktig i noe MC-bråk. Klubben var heller ikke fullverdig medlem av Hells Angels (HA) da bombeaksjonen fant sted.

- Kan bomben mot Bandidos likevel ha vært en hevnaksjon for tidligere aksjoner mot klubbhuset på Hamar, spurte hans forsvarer, advokat Jannike Kotai.

- Jeg kjenner ikke motivet til denne bomben, men det høres veldig lite sannsynlig ut for meg.

Ekeberg avviste også at en slik aksjon mot Bandidos ville gi klubben på Hamar aksept i Hells Angels og følgelig være ledd i en plan om å bli fullverdig HA-medlem.

- Det er aldri noen som oppfatter en sånn aksjon som positiv. Man får ikke respekt av å plassere bomber i tettbebygd strøk.

- Mot MC-vold

Ekeberg benektet kategorisk at en bombeaksjon mot Bandidos hadde vært diskutert i hans klubb. Samtidig gjorde 41-åringen det klart at han tar avstand fra vold mellom MC-klubber.

- Vold fører til opptrapping av vold. Det er en svært dårlig løsning. Jeg ville brukt all min innflytelse i klubben til å hindre voldelige aksjoner hvis noen hadde foreslått slike aksjoner, sa Ekeberg.

(NTB)