Eks-imam siktet for vold mot kona

Samtidig som han ga andre familier samlivsråd som imam, skal den åndelige lederen ha utøvd vold mot sin egen kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere imamen, som er i 40-åra, ble pågrepet da politiet rykket ut etter melding om husbråk på familiens adresse. Kona skal da ha forklart at hun har blitt utsatt for vedvarende vold fra ektemannen etter at familien kom til Norge på slutten av 90-tallet. Siktede skal en periode ha fungert som imam i et muslimsk trossamfunn, men gikk ut av stillingen for et par år siden. Etter det Dagbladet kjenner til har han forklart at familierådgivning var en av oppgavene hans som imam.

Kan bli utvidet

- Forholdene mannen er siktet for, skal ha pågått over flere år. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen vil bli utvidet seinere, sier politiadvokat Helen Møller i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Mannen ble i slutten av april varetektsfengslet i to uker, siktet for legemsfornærmelse mot kona. Retten mente det var fare for at siktede ville forsøke å påvirke vitner. Politiet mener ifølge fengslingskjennelsen at det er fare for at mannen vil begå nye straffbare handlinger mot sin kone.

- Forsoning

Eks-imamens forsvarer, Øivind Østberg, forteller at mannen, nekter straffskyld etter siktelsen om legemsfornærmelse. - Min klient har et håp om å komme til en forsoning med fornærmede, sier Østberg. Den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Kirsten Reehorst, ønsker ikke å kommentere saken.