LEID INN AV KOMMUNEN:  Nicolai Molkte-Leth i militæret. Nå jobber han med drop-out-ungdom. Foto: Aschehoug
LEID INN AV KOMMUNEN: Nicolai Molkte-Leth i militæret. Nå jobber han med drop-out-ungdom. Foto: AschehougVis mer

Eks-jegersoldat fordoblet svake elevers karaktersnitt på fire uker

54 elever var med på kurset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det startet med en lovendring: For å komme inn på yrkesskolen, kreves det nå minst karakteren 2 i Danmark. Innstrammingen har gjort at flere kommuner nå leter febrilsk etter tiltak for å få de unge over den magiske grensa.

Privat firma
Odense kommune er den første som leier inn private. Nicolai Moltke-Leth er tidligere jegersoldat, og står nå blant annet bak True North, et firma som har spesialisert seg på innovativ læring og å hjelpe unge mellom 14 og 19 til å utvikle seg personlig og sosialt. Målet er at de skal gå fra 00 til 2. Kommunen betaler fem millioner for oppdraget.

- Det handler om å få elevene til å tro på seg selv slik at de kan ta til seg kunnskap, sier Molkte-Leth til DR.

På hjemmesiden forteller Moltke-Leth at han har gjennomført en av verdens hardeste militærutdannelser, deltatt i Paris-Dakar, «verdens hardeste bilrally» og besteget fjell i Himalaya, Europa og Afrika.

Første pulje
Torsdag avsluttet de første 54 elevene kurset. I staving har elevene i gjennomsnitt gått fra 1,7 til 3,9. I lesing har det steget fra 1,4 til 5,8, mens snittet i matte har gått fra 3,5 til 7,9. Danskene har 12 som høyeste karakter og 2 som ståkarakter (se faktaboks).

Den endelige prøven er på avgangseksamen i mai og juni. Fram til da har elevene hver sin mentor som følger dem opp.