Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grove bedragerier og dokumentforfalskning

Eks-journalist faket hjernesvulst - lånte penger av kjendisadvokat

Tildigere Dagblad-journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen risikerer nå flere år i fengsel etter omfattende bedragerier.

TILTALT: Geir Selvik Malthe-Sørenssen er nå tiltalt for millionbedragerier. Til høyre advokat Harald Stabell som er en av de som ble bedratt. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TILTALT: Geir Selvik Malthe-Sørenssen er nå tiltalt for millionbedragerier. Til høyre advokat Harald Stabell som er en av de som ble bedratt. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim har tiltalt eks-journalist, forfatter og privat etterforsker Geir Selvik Malthe-Sørensen (52) for grove bedragerier og dokumentforfalskninger.

I tiltalebeslutningen heter det:

«I tiden forut for august 2013, i Oslo, forledet han Harald Stabell til å, ved minst to anledninger, låne ham opptil 500 000 kroner til dekning av kostander til medisinsk behandling». Han fortalte Stabell blant annet at han hadde kreft og en svulst i hodet som måtte behandles i utlandet. I virkeligheten hadde han ingen slik diagnose, ingen behandling i utlandet var planlagt og ingen inngrep ble gjennomført. Pengene ble i stedet brukt til private formål».

Erkjenner

Forfatteren, privatetterforskeren og den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen har nå byttet navn. Geir Selvik Malthe-Sørenssen er også tiltalt for å ha bedratt sin stefar - samme stefar som skal ha betalt tilbakebetalt pengene advokat Stabell lånte ut.

Økokrim har også tiltalt den 52 år gamle mannen for å ha bedratt stefaren for 600 000 kroner. Totalt mener Økokrim at Geir Selvik Malthe-Sørenssen har utført grove bedragerier for vel 6,7 millioner kroner.

Ved siden av å bedra advokat Stabell, sin egen stefar er Malthe-Sørenssen tiltalt for å ha bedratt Rørosbanken og sin tidligere ektefelle.

- Min klient har erkjent straffskyld etter tiltalen, sier forsvarer Trygve Staff til TV 2.

Mer etterforskning

Dagbladet er kjent med at parallelt med Økokrims etterforskning har politiet i Oslo etterforsket en rekke forhold rundt Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Det er ventet at en tiltale for de andre forholdene vil være klar om noen måneder.

Oslo-politiet holder kortene tett til brystet, men Dagbladet får bekreftet at de etterforsker Malthe-Sørenssen for en rekke kriminelle forhold, som kobles til hans tid som privat etterforsker.

I 2010 kom Selvik Malthe-Sørenssen med boka «Forfalskningen, politiets løgn i Treholt-saken». I boka hevdet han at Politiets Sikkerhetstjeneste hadde fabrikkert bevis i Treholt-saken. Den tidligere journalisten har tidligere jobbet i Budstikka, Dagbladet, Se og Hør, TV3 og Nettavisen. I tillegg har han jobbet frilans for NRK Brennpunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!