- ADVARER:  - Privatdetektiver som begår kriminalitet og forsøker å manipulerer bevis er en fare for rettssikkerheten. Derfor har vi anmeldt forholdet,sier advokat Mona HøinessFoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- ADVARER: - Privatdetektiver som begår kriminalitet og forsøker å manipulerer bevis er en fare for rettssikkerheten. Derfor har vi anmeldt forholdet,sier advokat Mona HøinessFoto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Eks-journalist forsøkte å hacke oss

Kjendisadvokat Mona Høiness og ektemannen Erik Overgaard krever nå eks-journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen straffet for forsøk på datainnbrudd, og for å ha manipulert med bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dataekspert Stein Møllerhaug er også anmeldt.

Det begynte med en bitter arvestrid. Advokat Mona Høiness ble enearving etter det bemidlede ekteparet Synnøve og Per Urdahl.

Slektningene til Urdahl gikk rettens vei og forsøkte å bestride testamentet.

- UFORSTÅELIG ANMELDELSE Reasercher og eks-journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen mener anmeldelsen er uforståelig.- Jeg ser på denne anmeldelsen som latterlig. Jeg gir gjerne min forklaring til politiet, sier researcher Selvik Malthe-Sørenssen til Dagbladet. Han bestrider på det mest bestemte at han skal ha gjort noe ulovlig. - Jeg har ikke begått noe datainnbrudd eller forsøkt på det, for øvrig har jeg heller ikke kunnskap om det. - Når det gjelder påstandene om bevismanipulasjon, forstår jeg ikke hva Høiness og Overgaard mener. Jeg ble bedt av advokatene til slektningene om å forklare meg for retten om PC-sporet. Det gjorde jeg, sier Selvik Malthe-Sørenssen. Han har selv vært hos politiet og anmeldt det han frykter er datakriminalitet. - Jeg frykter at uvedkommende har vært inne i min mailboks. Det er flere ting som tyder på det, sier Selvik Malthe-Sørenssen. - Anmeldelsen fra Høiness og Overgaard tar jeg med stor ro. Men jeg reagerer på framstillingen deres. Det virker som mange er ute etter å hvitvaske seg selv, sier den tidligere kriminalreporteren i Dagbladet og nyhetsredaktøren i Nettavisen Geir Selvik Malthe-Sørenssen.Da Dagbladet konfronterte Geir Selvik Malthe-Sørenssen med Møllerhaugs forklaring, svarte han slik: - Det reneste vås.  Jeg er sjokkert.

Men både Oslo byfogdembete og Borgarting lagmannsrett slo fast at Mona Høiness var den rettmessige arving til den enorme formuen etter ekteparet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn