Eks-kjæreste siktet for drap på Ann Helen (35)

«Dere må tro meg, jeg har ikke drept henne», sa han til Dagbladet for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble en 37 år gammel mann fra Sola pågrepet og siktet for forsettlig drap på Ann-Helen Karlsen (35), skriver Aftenbladet.no

Ifølge avisa skal den siktede være Karlsens tidligere kjæreste og samboer.


I 2005 snakket Dagbladet med mannen som nå er siktet. Han hevdet da at han ikke på noen måte var involvert i forsvinningen:


- Dere må tro meg. Jeg har ikke drept henne. Jeg har ingenting med hennes forsvinning å gjøre. Jeg har stor sympati for familiens situasjon, og håper de får et svar på dette fort. Jeg synes, som alle, at
dette er forferdelig, sa han den gang.
Ikke funnet lik

Ann-Helen Karlsen har vært savnet siden april 2005. Det har blitt gjennomført flere store leteaksjoner og søk etter henne, men ingen av disse har gitt resultater.

Men i sommer mottok politiet i Rogaland opplysninger i saken som ble ansett som svært troverdige. Opplysningene gikk, ifølge Stavanger Aftenblad, blant annet på at liket av Karlsen var blitt dumpet i sjøen utenfor Tananger, ved innseilingen til Risavika havn. Onsdag for to uker siden startet derfor politiet nye søk etter Karlsen i sjøen.

Politiet er imidlertid svært tilbakeholdne rundt hvilke opplysninger som har utløst den dramatiske vendingen i forsvinningssaken.


- Jeg kan bekrefte at vi har siktet og pågrepet en 37 år gammel mann, men jeg ønsker ikke å kommentere andre opplysninger om mannen, sier Politiinspektør Ernst K. Rossebø, leder for felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.


- Var det tipset dere fikk i sommer som har ført til denne pågripelsen?


- Jeg vil ikke kommentere opplysningene som har ført til siktelsen og pågripelsen.

USKYLDIG: Da Dagbladet for tre år siden snakket med mannen som nå er siktet for drapet på Ann-Helen Karlsen hevdet han sin uskyld.- Jeg har ingen
ting med hennes forsvinning å gjøre, sa han den gang. Foto: ERLING HÆGELAND
USKYLDIG: Da Dagbladet for tre år siden snakket med mannen som nå er siktet for drapet på Ann-Helen Karlsen hevdet han sin uskyld.- Jeg har ingen ting med hennes forsvinning å gjøre, sa han den gang. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- Men hvordan kan dere sikte en mann for et mord når dere ikke har funnet et lik?


- Vi har skjellig grunn til mistanke. Mer en det ønsker jeg ikke å si om saken på nåværende tidspunkt, svarer Rossebø.

Den 37 år gamle mannen ble pågrepet mens han satt i varetektsfengsel i Haugesund, siktet for våpen- og narkotikalovbrudd. Han har vært i varetekt de siste ukene.

Han sitter tirsdag kveld i avhør med politiet.


Siste som så henne
Da Karlsen forsvant i 2005, skal den nå siktede 37-åringen ha vært den siste som så henne i live. Han har tidligere fortalt til Dagbladet at Karlsen uventet hadde ringt ham lørdagen før hun forsvant. Hun hadde da kommet hjem til han der de to og to andre hadde drukket litt vin, ifølge mannens forklaring.
Da Dagbladets journalist spurte den siktede om han visste hva Ann-Helens plan den kvelden hun forsvant var, svarte 37-åringen:

 
- Du må ikke spørre. Hun skrev en del sms-meldinger og fikk svar. Jeg vet bare at hun skulle hjem til Lillesand etterpå.


Søker
Politiet tok opp igjen søket av Karlsen i sjøen utenfor Tananger for to uker siden. De benytter både sonar og miniubåt (ROV) i dette arbeidet.


Ifølge Stavanger Aftenblad ble det brukt tre båter i søket, - en lettbåt med flere tjenestemenn, en politibåt og en brannbåt.

- Vi har søkt etter Karlsen i dette området tidligere, uten hell. Vi har nå grunnlag for å ta opp igjen og utvide dette søket, sier Rossebø til Dagbladet.no.Dømt for drap på svigerfarDen siktede 37-åringen er ifølge Stavanger Aftenblad straffedømt en rekke ganger tidligere.

Mannen ble i Agder lagmannsrett i oktober 1996 kjent skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge og dømt til fem års fengsel, etter at han natt til pinseaften 3. juni 1995 sammen med en kamerat slo og sparket sin svigerfar slik at han senere døde av hjernehinneblødning. Det skjedde ifølge dommen etter at svigerfaren hadde kommet til mannens hus for å be ham om å dempe musikken under en fest.

For drøyt tre år siden, fire dager etter at Ann-Helen Karlsen var på besøk hos ham, ble han i Kristiansand tingrett dømt for blant annet grov legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse.

I januar 2006 ble han dømt for åtte nye lovbrudd. Blant annet ble han dømt for tre tilfeller av grov vold mot den daværende kona si. Blant annet skal han ha slått kvinnen i ansiktet og på kroppen med knyttede never, ifølge Aftenbladet.no.

Dagbladet.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med 37-åringens forsvarer i kveld.

Eks-kjæreste siktet for drap på Ann Helen (35)
IKKE FUNNET. Ann-Helen Karlsen har vært savnet siden 2005. Nå er hennes tidligere kjæreste siktet og pågrepet for å ha drept henne.