Eks-kjæresten erkjenner drapet

Innrømmer å ha drept 23-åringen, men benekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eks-kjæresten til 23-åringen som i går ble funnet drept på Nodeland i Songdalen i Vest-Agder, innrømmer å ha drept henne, men benekter straffskyld.

Det opplyser mannens forsvarer, Sveinung Johnsen, til fvn.no.

26-åringen og 23-åringen hadde et kortvarig forhold som tok slutt i januar. Den siktede hadde besøksforbud hos kvinnen som ble funnet død i hjemmet sitt fredag ettermiddag.

- Han dro for å se om de kunne ordne opp i ting. Hans hensikt var ikke at noe skulle gå galt, men situasjonen kom totalt ut av kontroll, sier Johnsen til avisen.
Forsettlig 
I dag har 26-åringen forklart seg i flere timer for politiet i Agder. Innrømmelsen skal ha kommet under avhøret.

Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, men siktelsen kan bli utvidet til forsettlig drap.

26-åringen ble pågrepet bare noen timer etter drapet fredag. Han ble pågrepet mens han gikk langs veien om lag en kilometer fra der ugjerningen skjedde.


Voldsalarm
Fordi hun hadde vært utsatt for vold tidligere, var 23-åringen utstyrt med en mobil voldsalarm. Denne ble utløst under slåsskampen.

Politifolkene på vaktsentralen kunne dermed høre henne kjempe for livet.

Både den siktede og den drepte skal ha vært tilknyttet frikirken. Særlig den drepte 23-åringen skal ha vært aktiv. I tillegg til å være søndagsskoleleder, spilte hun piano på alt fra gamlehjemstilstelninger til barnehager.

Det var planlagt en minnestund for 23-åringen i Greipstad kirke i ettermiddag.

(NTB)

INNRØMMER DRAP: Eks-kjæresten til den 23 år gamle kvinnen innrømmer drapet i Nodeland i går, men erkjenner ikke straffskyld. Foto: TOR ERIK SCHRØDER
INNRØMMER DRAP: Eks-kjæresten til den 23 år gamle kvinnen innrømmer drapet i Nodeland i går, men erkjenner ikke straffskyld. Foto: TOR ERIK SCHRØDER Vis mer