Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eks-kjæresten siktet for drap

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet mener at den 50 år gamle sivilingeniøren hadde motiv for å drepe eks-kjæresten med giftstoffet thallium. Siktelsen er utvidet til overlagt drap, etter at den 40 år gamle tobarnsmoren døde seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50-åringen har påvist stedet hvor han har gravd ned giften. Han nekter fortsatt ethvert kjennskap til forgiftningen av ekskjæresten, men han har erkjent å ha kjøpt inn en viss mengde av giftstoffet thallium.

Siktedes forsvarer, advokat Jens Erik Nygård, ønsker ikke å si hvor giften lå. Han vil heller ikke kommentere om mengden gift som ble funnet er i samsvar med det 50-åringen kjøpte inn.

- Min klient har gitt en forklaring på hvorfor han kjøpte giftstoffet, men jeg mener at han ikke er tjent med at dette kommer ut nå, sier advokat Nygård.

Ny fengsling

Tirsdag ga Trondheim forhørsrett politiet medhold i begjæringen om å varetektsfengsle 50-åringen i fire nye uker, med brev- og besøkskontroll, samt forbud mot å se TV og å høre radio.

- Bakgrunnen for begjæringen er fare for bevisforspillelse, sier politiadjutant Thomas Nordberg.

Siktede motsatte seg fengslingen, og påkjærte kjennelsen på stedet.

- Min klient har det veldig tungt. Han har hatt legetilsyn flere ganger, og har store problemer med å få sove, sier advokat Nygård.

Grunnlaget

Siktelsen er grunnlagt på at 50-åringen i perioden juni 1998 til januar 1999 skal ha tilført thallium i en eller flere drikkevarer som har tilhørt den forgiftede kvinnen.

- Siden forrige fengslingsmøte, er det foretatt etterforskning som vi mener knytter siktede til giftstoffet thallium. Vi mener også at han har hatt et motiv for å drepe den forgiftede kvinnen, uten at vi nå vil gå ut med hva dette er, sier politiadjutant Thomas Nordberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media