Eks-kona: - Sveinung var snill og omsorgsfull

ÅLESUND (NTB): I et flere timer langt avhør i retten i dag beskrev May Britt Rødseth sin tidligere mann Sveinung som snill, ærlig og med mye omtanke for barna - spesielt avdøde Therese.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Legen tok på seg «skylda»

Hun kunne ikke tenke seg at Sveinung kunne gjøre noen noe fysisk vondt.

- Hadde jeg trodd at det han ble dømt for i 1982 var riktig, ville jeg ikke ha fortsatt ekteskapet og fått to nye barn med ham, sa May Britt Rødseth i et vitneprov som ble veldig sterkt for alle som var til stede i lagmannsretten i Ålesund.

I detalj beskrev hun sin egen og mannens situasjon da de 17 og 19 år gamle ble satt på glattcelle etter at det første og eneste barnet deres på det tidspunktet døde. Det var en beskrivelse av et møte med politi, påtalemyndighet og helsevesen som har fått flere til å reise spørsmål ved både rettssikkerhet og pasientrettigheter i dette landet.

Gråt og gråt

Hun fortalte om datteren Therese som utrøstelig gråt og gråt, og hvordan det unge ekteparet gang på gang oppsøkte lege og sykehus uten å få svar på hva som feilte henne.

De oppdaget med jevne mellomrom blåflekker på kroppen til den lille jenta, og dette skjedde både når Sveinung Rødseth var hjemme og når han var ute på fiske opptil en måned i gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer