REDER: Torstein Hagen ønsket ikke å kommentere saken overfor Bergens Tidende. Eks-kona krever halvparten av formuen hans og partene møttes onsdag i retten i London. Her er Hagen og hans advokat på vei inn til rettslokalene. Foto: PA Photo / NTB Scanpix
REDER: Torstein Hagen ønsket ikke å kommentere saken overfor Bergens Tidende. Eks-kona krever halvparten av formuen hans og partene møttes onsdag i retten i London. Her er Hagen og hans advokat på vei inn til rettslokalene. Foto: PA Photo / NTB ScanpixVis mer

Eks-kona til milliardær Torstein Hagen krever halvparten av formuen hans

Allerede er advokatutgiftene på over 108 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag møttes skipsreder Torstein Hagen (74) og eks-kona Ellen-Katrine Hagen (78) i retten i London.

Torstein Hagen, mannen bak Viking Cruises, skal de neste tre ukene kjempe for milliardimperiet han har bygget opp. For eks-kona krever halvparten i skilsmisseoppgjøret, og har gått til retten i London.

Det skriver Bergens Tidende.

Hyret inn advokater

Det tidligere ekteparet gjennom 40 år har derfor involvert et kobbel av britiske advokater til saken. Ifølge BT er advokatutgiftene allerede på 108 millioner kroner.

EKS-KONA: Ellen-Katrine Hagen på vei inn til retten. Foto: Pa Photo / NTB Scanpix
EKS-KONA: Ellen-Katrine Hagen på vei inn til retten. Foto: Pa Photo / NTB Scanpix Vis mer

Avisa skriver at halvparten av formuen vil gi Ellen-Katrine Hagen flere milliarder kroner. Torstein Hagens cruiseselskap ble i fjor prissatt for ca. 25 milliarder kroner, og eier ca fem sjettedeler av det, skriver BT. Det er ikke kjent hvor høyt kravet til eks-kona er.

Paret tok ut skilsmisse i 2014.

Torstein Hagen ønsket ikke å kommentere saken overfor BT.

Eks-konas advokat, Richard Todd, sa følgende:

- Det motparten vår driver med, er sjørøveri. Verdiene blir tatt med til de karibiske øyer og glemt der, sa han.

Tidligere siktet for korrupsjon

En sak som Torstein Hagen også har vært involvert i de siste årene, er den såkalte «cruise-saken». Tidligere ordfører Trude Drevland (H) ble sammen med havnedirektør Inge Tangerås fløyet for reder Torstein Hagens regning til Italia for å delta i sjøsettingen av cruiseskipet Viking Star i juni 2014.

Økonomiavsnittet i Hordaland opprettet politisak i mai 2015. Saken ble henlagt, men statsadvokaten beordret ny etterforskning, og 18. september 2015 ble både Drevland, Tangerås og Hagen siktet for grov korrupsjon. 16. desember i fjor ble siktelsene henlagt.