Eks-kona vitner mot Jackson

Vil ha igjen foreldreretten - blir aktoratets beste vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Debbie Rowe er Michael Jacksons eks-kone og mor til de to eldste barna hans, Paris og Prince Michael I. I ettermiddag norsk tid bestemte dommeren i rettssaken mot Michael Jackson at aktoratet kan innkalle Rowe som vitne.

Frykter eks-konas avsløringer

Avgjørelsen er et nederlag for Jackson og forsvarerne. Forholdet mellom Debbie Rowe og Michael Jackson er omgitt av mystikk og rykter, og det antas at Rowe kommer med avsløringer som ekteskapet som setter den hardt prøvede Jackson i et enda dårligere lys.

Rowe og Jackson giftet seg i 1996. Året etter ble sønnen født på et eksklusivt sykehus i New York. Ryktene gikk om at gutten ble til ved kunstig befruktning, men dette benektet den nybakte moren. Rowe sa at gutten var et resultat av kjærlighet. Året etter ble datteren Paris født.

I 1999 skilte ekteparet seg. Rowe overlot forsørgeransvaret til Michael Jackson og frasa seg retten til kontakt med barna.


Vitnet for å besøke barna

Men i 2003 ba Michael Jackson eks-kona om hjelp etter at programmet «Living with Michael Jackson» avslørte at han blant annet delte seng med unge gutter. Ifølge aktor Ron Zonen lovte popstjernen at Rowe skulle få besøke barna hvis hun gikk med på å spille inn en video der hun snakket positivt om Jackson.

I intervjuet angriper hun dem som har kritisert henne for å gi fra seg barna. Hun sier blant annet at barna hadde det bra, selv om de ikke hadde moren sin hos seg.

- De er hos faren sin, gjentar hun flere ganger og understreker at fedre er like gode omsorgspersoner som mødre.

GRÅTENDE: I et intervju med Entertainment Tonight i september begynte Debbie Rowe å gråte foran åpent kamera. Hun gjorde det klart at hun ville kjempe for å få foreldreretten til barna. Foto: SCANPIX
GRÅTENDE: I et intervju med Entertainment Tonight i september begynte Debbie Rowe å gråte foran åpent kamera. Hun gjorde det klart at hun ville kjempe for å få foreldreretten til barna. Foto: SCANPIX Vis mer

Kjemper for foreldreretten

Opptaket ble gjort omtrent samtidig som moren til gutten som Jackson skal ha misbrukt, spilte inn en video der hun lovpriste popkongens egenskaper som farsfigur. Aktoratet mener at guttens familie ble holdt som fanger av Jackson, at han presset dem til å spille inn videoopptaket og at de nærmest fikk utdelt et manus før kameraet begynte å gå.

På samme måte skal Rowe ha fått beskjed om hva hun måtte si for at hun skulle få se barna sine igjen.

Jacksons forsvarer sier derimot at det ikke fantes noe manus.

Avviker eller vanlig ektemann?

I september i fjor varslet Rowe at hun ville gå rettens vei for å få tilbake foreldreretten for barna hun ga fra seg. Søksmålet skal for retten i Los Angeles, og ifølge aktor Ron Zonen er hun i ferd med å få rettighetene sine tilbake.

Rowe har underskrevet en avtale med Jackson om ikke å snakke om privatlivet hans, men en slik avtale er ikke gyldig hvis hun må vitne i retten, ifølge CBS News.

I vitnemålet, som kan begynne allerede på torsdag, kan Rowe bli spurt om hvordan barna ble til. Hvis hun sier at de ble til ved kunstig hjelp, vil dette bryte med bildet som Jackson har prøvd å skape av at han har levd et normalt familieliv og hatt et normalt sexliv med en voksen kvinne. Gang på gang i løpet av rettssaken er Jackson blitt fremstilt som avvikende og svært opptatt av unge gutter.