Eks-likningssjef innrømmer skattesvik

En tidligere likningssjef fra Birkenes i Aust-Agder har innrømmet grovt skattesvik som kan sende ham rett i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle mannen skal ifølge Fædrelandsvennen ha unndratt bortimot 400 000 skattekroner. Likningssjefen ble sykemeldt, sa opp jobben og ble politianmeldt og siktet for grovt skattesvik.

Han forklarte i et avisintervju at han følte seg presset opp i et hjørne med stor gjeld etter husbygging. Nå har mannen erkjent de faktiske forhold i politiavhør. Det kan bety at saken får en avgjørelse i forhørsretten, og at eks-likningssjefen unngår tiltale og en tøff rettssak.

- Han har ikke tatt stilling til straffeskyld ennå. Politiet sender nå en innstilling til statsadvokaten som avgjør om mannen skal tiltales, eller om saken kan ende med forhørsrettspådømmelse, sier politifullmektig Per Ørnulv Thorbjørnsen ved Arendal politidistrikt til Dagbladet.no.

Den tidligere likningssjefen er siktet etter ligningslovens paragraf 12 der det legges vekt på «om handlingen er utført ved å misbruke stilling eller tillitsforhold». Paragrafen har en strafferamme på seks års fengsel, og rettspraksis er at grovt skattesvik ender med ubetinget fengselsstraff.